Slaapkamer inspiratie

Zo weet je of jouw matras aan vervanging toe is

Een matras gaat gemiddeld 8 tot 10 jaar mee. Na deze tijd begint het matras zijn vorm en comfort te verliezen. De volgende signalen zijn een teken dat het tijd is om een nieuw matras te kopen

1 | Rug- en nekklachten

Sta je ‘s ochtends op met een stijve nek of pijn in je rug? Dan kan het zomaar zijn dat de oorzaak bij je matras ligt. Een goed matras biedt namelijk ondersteuning aan je lichaam op de plekken waar dit nodig is. Wanneer je matras verouderd neemt deze ondersteuning af. Het resultaat: rug- en nekklachten. 

2 | Geen fijne slaaphouding kunnen vinden

Lig je s ‘nachts vaak te woelen in bed en kun je maar geen fijne slaaphouding vinden? Dan kan het goed zijn dat dit aan je matras ligt. Slijtage van het matras zorgt er namelijk voor dat het comfort afneemt. Door op je rug te gaan liggen en te voelen of je onderrug nog contact houdt met het matras kun je controleren of het matras nog goed is. Voel je het matras niet, dan is het tijd om een nieuw matras te kopen.

3 | Kuilvorming

De meeste mensen liggen de hele nacht op ongeveer dezelfde plek in bed. Hierdoor ontstaat een deuk in het matras die niet meer terugveert. Dit wordt wordt ook wel kuilvorming genoemd. Kuilvorming komt vaak voor bij matrassen van een wat mindere kwaliteit. Toch is het niet altijd te voorkomen. Kuilvorming kan een teken zijn dat het matras aan vervanging toe is. Je kunt kuilvorming uitstellen door het matras regelmatig om te keren.

Een nieuw matras kopen

Ben je er na het lezen van deze signalen achter gekomen dat jouw matras aan vervanging toe is? Bekijk dan de matrassen van Droomidee eens. Deze kwaliteitsmatrassen bieden optimale ondersteuning en gaan jarenlang mee. Zo sta jij de komende jaren uitgerust en klachtenvrij op!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *