Woontips

Zijn duo-rolgordijnen geschikt voor elke ruimte?

Duo rolgordijnen op maat zijn een goede optie wanneer je nieuwe raambekleding wilt hebben. Dit type zonwering wordt ook wel dag- en nacht jaloezieën of dubbele rolgordijnen genoemd. Dit type raambekleding biedt veel voordelen voor de bewoners. Veel mensen geven er ongetwijfeld de voorkeur aan om dubbele rolgordijnen te installeren in plaats van enkelvoudige rolgordijnen. De voordelen die je kunt krijgen, zijn een eenvoudigere lichtregeling en een grotere energie-efficiëntie. Bovendien biedt dit rolgordijn een moderne uitstraling als je met contrast speelt.

Wat zijn de kenmerken van dubbele rolgordijnen?

Een alternatief voor een verduisterend rolgordijn op maat zijn duorolgordijnen. Impliciet door zijn naam, bestaat dit type jaloezieën uit twee soorten stof die in één raam zijn geïnstalleerd. De stoffen worden niet naast elkaar gelegd. De ene stof wordt echter vóór een andere stof geïnstalleerd. Dubbele rolgordijnen bestaan ​​uit twee soorten stof. De eerste is verduisterende stof. Deze stof was bedoeld om te voorkomen dat het licht je kamer binnenkomt. De tweede stof is een doorschijnende stof. Deze stof laat het zonlicht de kamer binnen. Daarnaast kun je ook naar buiten kijken. Je kunt elke jaloezie afzonderlijk bedienen. Je kunt er dus voor kiezen om je ramen te bekleden met verduisterende of lichtdoorlatende stof.

De voordelen van het installeren van Duo-rolgordijnen

Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in het installeren van dubbele rolgordijnen. Dit komt omdat dit rolgordijn veel voordelen biedt. Ten eerste biedt het effectieve schaduw. Je wilt bijvoorbeeld overdag slapen. Zo maak je van je kamer een totale verduistering. Als het zonlicht overdag te fel is, kun je de vitrage naar beneden trekken om een ​​aangename sfeer te creëren. Bovendien zorgt dit rolgordijn er ook voor dat je privacy hebt. Als je ’s nachts het licht aandoet, kunnen mensen buiten je huis je eigendom misschien zien. Je kunt het verduisterende rolgordijn dus gebruiken om meer privacy te bieden.

Is dubbel rolgordijn gemakkelijk te gebruiken?

De duo rolgordijnen zijn eenvoudig te bedienen. Je kunt de jaloezieën omhoog of omlaag brengen door middel van koorden of kettingen. Wil je hem niet handmatig bedienen, dan kun je ervoor kiezen om deze jaloezieën te motoriseren. Je kunt de doeken dus laten zakken en omhoog doen met een afstandsbediening. Wanneer je op de bank zit terwijl je tv kijkt, kun je het rolgordijn laten zakken zonder van je stoel te komen. Het eenvoudige ontwerp en het hoogwaardige systeem maken het dubbele rolgordijn de effectieve oplossing voor raambekleding.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *