Woontips

Zelfstandig gietvloer gieten of uitbesteden?

Je bent thuis aan het klussen en hebt besloten dat je graag een mooie gietvloer in huis wilt hebben. Dat kan bijvoorbeeld in de garage zijn met een antisliplaag of een mooie nieuwe vloer in de badkamer of keuken. Naast dat het bij je huis kan zijn, kan het ook bij je bedrijf of zaak zijn. Maar doe je dit helemaal zelf of kun je het beter uitbesteden. Daar zullen we het verder over hebben op deze pagina.

Een gietvloer zelf gieten

Een van de voordelen om het zelf te doen is dat je er veel kosten mee kan besparen. Een gietvloer kan namelijk een redelijk prijskaartje aan zitten, maar veel van de kosten zijn vanwege het inhuren van iemand die op basis van een uurloon wordt betaald. Hier heb je geen last van wanneer je het helemaal zelfstandig doet. 

Wanneer je het echter zelf gaat doen dan is het wel belangrijk dat je kennis van zaken hebt. Verschillende gietvloeren hebben namelijk verschillende eigenschappen. Bijvoorbeeld hoe het met elkaar moet worden vermengd, of er katalysator nodig is en nog meer. Zo kun je ook werken met Solid Surface van Marlan, waar toch enige kennis voor nodig is om ermee te werken. Zeker wanneer een gietvloer wordt gelegd en uiteindelijk niet op de juiste manier is gegoten dan kan dat voor vervelende problemen gaan zorgen. Het prijskaartje dat je er dan bij krijgt zal nog een stuk hoger uitvallen. 

Wanneer uitbesteden

Kortgezegd, wanneer je zelf niet of onvoldoende kennis hebt dan het leggen van een gietvloer dan is het belangrijk om dit uit te besteden. Je zult anders voor nog hogere kosten komen te staan, of de vloer wordt er simpelweg op een verkeerde manier in gegoten. Daarom is het dan belangrijk om het over te laten aan een expert. Vergeet ook niet dat wanneer je het helemaal zelf doet en er iets misgaat, dit jouw eigen schuld is. Mocht er een bedrijf voor worden ingehuurd en er gaat iets mis, dan is het de verantwoordelijkheid van het bedrijf om het op de juiste manier op te lossen. 

Daarnaast kan het ook zijn dat je er zelf geen tijd of zin in hebt om de vloer te maken en ook in dergelijke gevallen zal het een goede uitkomst zijn om het aan iemand anders over te laten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *