Woonideeën / Wooninspiratie / Woonkamer inspiratie / Woontips / Woontrends

Woonkamer inrichten? Deze meubels zijn onmisbaar

Je bent bezig met het her-inrichten van je woonkamer en je bent ideeën aan het opdoen via woonmagazines en internet. Echter ben je er nog niet helemaal over uit, wat voor stijl je wilt gaan voeren in je woonkamer en welke meubels hierbij onmisbaar zijn. Hieronder tips over de meubels die onmisbaar zijn in een woonkamer.

Uiteraard kun je één of meerdere stoelen en een bank niet missen in je woonkamer om heerlijk en comfortabel de avonden door te brengen voor de televisie of met een spannend boek. Tevens zijn een salontafel, bijzettafel, lampen, dressoir en/of boekenkast ook vaak te vinden in een woonkamer. Er zijn talloze stijlen te vinden waarop je je meubels kunt aanpassen, maar er zijn nog een aantal zaken erg belangrijk waarop je de keuze van je meubels kunt baseren:

Wat is de functie van je woonkamer?

Wil je graag met zijn allen op de hoekbank voor de televisie zitten? Of lees je graag een boek en kan een grote televisie je gestolen worden, maar zit je liever in de winter heerlijk knus bij een houtkachel? Bepaal de functie van jouw woonkamer. Waar wordt jouw woonkamer het meest voor gebruikt? Pas daar dus ook de keuze voor jouw meubels op aan. Kijk bijvoorbeeld eens in het assortiment van OTTO. Daar vind je leuke en trendy meubels voor in je woonkamer.

Hoe wil je inrichten?

Wil je graag een strakke sfeer creëren? Industrieel of juist rustig en Scandinavisch? Ook dit heeft invloed op de soort meubels die je uiteindelijk zult kiezen. Bij een industriële stijl hoort veel hout en staal, terwijl bij een strakke sfeer juist zwart/wit en strakke elementen de basis zullen vormen. Bij een Scandinavische stijl maak je juist weer veel gebruik van natuurlijke materialen in combinatie met pastelkleuren. Houd je van TV kijken? Zoek dan eens een mooi meubel uit uit één van de vele TV meubels die er verkrijgbaar zijn. 

Vraag jezelf dus eerst af wat voor stijl je mooi vindt om in je woonkamer te creëren en pas hier vervolgens je meubels op aan. Op deze manier is het ook makkelijker om op meubeljacht te gaan om de ideale woonkamer voor jou samen te stellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *