Woontips

Wespennest verwijderen: 5 belangrijke tips!

Wanneer er veel wespen in je tuin of rondom je huis vliegen is er een kans dat er een wespennest in de buurt is. Wanneer je wespen wilt bestrijden kan dit een enorme klus zijn. Je wilt immers niet worden gestoken aangezien dit enorm pijnlijk is. Voordat je deze beestjes wilt bestrijden, is het van belang om het wespennest te verwijderen. In deze blog geven 5 belangrijke tips hoe jij een wespennest kan verwijderen. Lees snel meer!

Vind het wespennest

Een wespennest verwijderen begint bij het vinden van het nest. Hou daarom goed in de gaten waar de wespen naar toe vliegen. Wanneer je een plek ziet waar veel wespen vandaag komen, is de kans groot dat je hier hun nest zal vinden. 

De locatie

Wanneer je het nest hebt gevonden zal je rekening moeten houden met de grootte en de locatie. Wanneer het nest te groot is of wanneer het zich op een lastige locatie bevindt, kan je dit beter overlaten aan een professional. Je wilt immers geen gevaar lopen aangezien dit de nodige risico’s met zich mee brengt. 

Beschermende kleding

Kan je gemakkelijk bij het nest? Dan is het van belang dat je beschermende kleding draagt. Je kunt hiervoor het beste een wespenpak dragen, zodat alle lichaamsdelen worden bedekt. Het dragen van een dikke trui of spijkerbroek werkt helaas niet: een wesp kan hier gemakkelijk doorheen prikken.

Wacht tot alle wespen in het nest zitten

Voordat je overgaat tot een wespennest verwijderen zal je moeten wachten tot alle wespen zich in het nest bevinden. Wacht daarom bij voorkeur af tot het avond is en zorg ervoor dat kinderen en huisdieren uit de buurt blijven. Wespen worden agressief en vliegen massaal hun nest uit wanneer dit mislukt. 

Breng het bestrijdingsmiddel aan 

Als je de bovenstaande stappen hebt gevolgd, zal het bestrijdingsmiddel moeten worden aangebracht. Breng het rechtstreeks aan op het nest. Je zult dus dichtbij de nest moeten staan en het middel in de vliegopening moeten aanbrengen. 

Heb je geen beschermende kleding of ben je allergisch voor een wespensteek? Bel dan de ongediertebestrijding. Een wespennest verwijderen brengt veel risico’s met zich mee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *