Keuken inspiratie

Welke tegels passen het beste bij de keuken?

Heb je een nieuwe keuken aangeschaft en ben je nog op zoek naar bijpassende tegels? Lees dan gauw verder. In deze blog leggen we je graag uit waar je op moet letten bij tegels voor keuken.

Duurzame keukentegels

De keuken wat iedere dag intensief gebruikt. Vooral wanneer je met meerdere mensen onder één dak woont. Daarom is het belangrijk dat de keuken vloertegels tegen een stootje kunnen. Het beste is om te kiezen voor tegels die duurzaam en krasbestendig zijn. Bovendien zijn keukentegels makkelijk schoon te houden met de stofzuiger en een dweil.

Grote of kleine tegels

Je hebt vandaag de dag een ruime keuze in tegels. Niet alleen qua kleur en materiaal. Ze zijn ook verkrijgbaar in diverse groottes. Over het algemeen wordt gedacht dat je in een keuken het beste kleine vloertegels van 30 x 30 cm kunt plaatsen. Ons advies is om dit vooral niet te doen. Een kleine tegel kan een kleine keuken drukker en voller laten ogen. Door gebruik te maken van grote vloertegels creëer je rust in een kleine ruimte. Bovendien lijkt de keuken daardoor ook optisch groter. Eventueel kan je de kleur van de voegen afstemmen op de kleur tegels, zodat de naden nog minder opvallen.

Voegen van tegels

Naast de grootte is de kleur van de voegen ook belangrijk.  Waar je vroeger alleen de keuze had uit grijze voegen, heb je vandaag de dag meer mogelijkheden. Hierdoor kun je de voegen perfect op je tegels afstemmen. Kies voor dezelfde kleur om ervoor te zorgen dat de vloer een meer egaal oppervlak lijkt. Of ga voor een contrasterende kleur om het lijnenspel te benadrukken. Zoals je merkt kan de kleur van de voegen een wereld van verschil betekenen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *