Wooninspiratie / Woonkamer inspiratie

Welke bank past bij jouw woonkamer?

Bankstellen zijn er in alle soorten en maten. Daarom is er voor iedereen ook wel een geschikte bank te vinden.  Kan jij toch niet de juiste bank vinden? Misschien kan je dan zelf jouw bank samenstellen. Zo kan je elke stijl naar wens samenstellen. Zie jij jezelf al zitten op jouw nieuwe 2-zitsbank, of ga je toch voor een comfortabele hoekbank? In dit blog leggen wij uit met welke factoren je rekening moet houden bij het kiezen of samenstellen van een nieuwe bank.

 Bij het kopen van een nieuwe bank moet je met veel factoren rekening houden. Zo heb je natuurlijk de beschikbare ruimte, de verschillende stijlen in jouw interieur en het aantal zitplaatsen van jouw volgende bank. Met onderstaande tips kan jij in ieder geval goed voorbereid op zoek naar jouw nieuwe bank.

De beschikbare ruimte

Ga jij zelf jouw volgende bank samenstellen, dan moet je natuurlijk allereerst rekening houden met de beschikbare ruimte. Al je een kleine woonkamer hebt, dan ga je natuurlijk geen grote hoekbank of 3,5-zits bank kopen. Hetzelfde geld uiteraard voor een grote ruimte en een kleine bank. Zorg er dus  in ieder geval voor dat jouw bank niet in het niets valt, maar laat hem ook zeker niet de hele kamer vullen.

Jouw interieur

Voordat je een nieuwe bank gaat kopen of zelf samenstellen, bepaal je natuurlijk eerst welke stijl in jouw interieur past. Kijk allereerst naar kleuren. Wil jij een echte eyecatcher, dan kies je voor een contrasterende kleur. Wil je toch liever een bank die minder opvalt in jouw interieur, dan ga je voor een rustige kleur die goed overeenkomt met de rest van jouw interieur. Uiteraard doe je hetzelfde met het materiaal.

Het aantal zitplaatsen

Het aantal zitplaatsen is erg belangrijk bij de aankoop van jouw volgende bank. Woon je pas net samen, dan is een 2,5- of 3-zits bank ruim genoeg. Zit jij echter met een groot gezin op de bank, dan is een ruime hoekbank veel praktischer. Wil je graag dat iedereen elkaar ook aan kan kijken, dan kan je er ook nog voor kiezen om een comfortabele fauteuil toe te voegen. Is een fauteuil toch niks voor jou? Kies dan voor een elementenbank waarmee je snel een handige zithoek kan creëren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *