Woontips

Weg met ongedierte!

Heb jij ook last van ongedierte in je huis of in de tuin? Dit kan heel vervelend zijn en ze kunnen veel overlast en/of schade veroorzaken. Er zijn helaas veel verschillende soorten dieren waar je last van kunt hebben en dus zijn er ook verschillende manieren om te bestrijden. Hier wil ik er een aantal onder de aandacht brengen.

Houtworm

Houtwormen zijn larven van houtkevers. Dit kunnen verschillende soorten kevers zijn. De houtworm gaat graag in zacht en droog hout zitten. Je kan ze daarom vinden in het dak, vloeren en eventueel ook in meubels. Heb je hier last van en wil je zelf houtworm bestrijden? Je kan eventueel lampenolie, azijn of ammoniak gebruiken om het hout mee te bewerken waar ze in zitten. Deze middelen gaan je deels helpen met het probleem maar ze dringen vaak niet genoeg door in het hout om alle houtwormen te doden. Je kan wel het beste een insectenbestrijder bellen voor dit probleem want het kan voor gevaarlijke situaties zorgen.

Boktor

Net als bij de larven van houtkevers zorgen ook de boktor larven voor problemen in het hout. Er zit alleen wel een groot verschil tussen deze 2 en dat is dat de boktor larven dieper het hout in gaan en de larven van de houtkevers blijven wat meer aan de oppervlakte. Boktor bestrijden is een lastige taak. Veel middelen werken eigenlijk niet goed genoeg en wanneer je sterkere middelen wil gebruiken is er brandgevaar. Ook hier voor kun je het beste gaan voor een professional

vogels

Ook kun je last hebben van vogels in je tuin. Ze kunnen zorgen voor viezigheid en vernieling van je planten. Hier kun je verschillende dingen tegen doen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om een roofvogelvlieger boven je tuin te laten wapperen. Dit zal de vogels wel op afstand houden. Een vogelverschrikker is ook nog steeds een effectieve oplossing, helemaal wanneer je een wat kleinere ruimte wil beschermen. Ook kun je eventueel geluid gebruiken. Geluiden van vijandige vogels bijvoorbeeld maar ook een ultrasoon geluid of met harde knallen kun je de vogels op een goede afstand weten te houden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *