Woontips

Wat zijn PVC vloeren?

Bij het kiezen van een vloer heb je verschillende opties. Ga je voor een mooie houten vloer of toch voor een betonnen vloer? Iedereen heeft zijn eigen lieveling. Een vloer die we steeds vaker zien terugkomen zijn PVC vloeren. PVC zijn praktische, maar toch zeer stijlvolle vloeren. In dit artikel zal ik uitleggen wat een PVC vloer precies is.

Wat zijn PVC vloeren?

Wanneer je eigenlijk op zoek bent naar een gezellige vloer zoals een houten vloer, maar geen zin hebt in al het onderhoud dan is een PVC vloer de ideale oplossing voor jou. PVC vloeren zijn kunststof vloeren die bijna niet te onderscheiden zijn van houten vloeren. Door de ontwikkelingen zijn de vloeren amper te onderscheiden van de originele vloeren. Echter hebben ze veel voordelen ten opzichte van deze de echte vloeren.

Voordelen van een PVC vloer?

PVC vloeren hebben veel voordelen. Om te beginnen gaan de vloeren enorm lang mee. Ze zijn namelijk sterker dan laminaat op vloeren van vinyl. Ze hebben vaak ook een goede slijtlaag waardoor je nauwelijks beschadigingen ziet.

Naast de lange levensduur zijn de PVC vloeren ook eenvoudig te onderhouden. Ze kunnen goed tegen vocht en kunnen worden schoongemaakt zonder reinigingsmiddel.

Ook dempen ze geluid. Voor een tussenwoning is dit dus de ideale vloer. Echter mogen in tussenwoningen niet altijd een PVC vloer worden aangelegd.

De vloeren zijn ook nog is warmte doorlatend en hierdoor goed geschikt voor vloerverwarming. Wanneer je geen fan bent van koude voeten in de winter. Is de PVC vloer met vloerverwarming de oplossing voor jou.

Zelf aanleggen

Veel mensen zijn bang dat hun vloer niet mooi ligt wanneer ze de vloeren zelf aanleggen. PVC vloeren zijn echter eenvoudig aan te leggen. De meeste vloeren hebben een speciaal systeem, waardoor ze alleen in elkaar geklikt hoeven te worden. Het is dus een eenvoudige taak, ook voor mensen die geen ervaring hebben met het leggen van vloeren.

Wilt u een PVC vloer aanschaffen? Dan heeft Martijn de Wit vloeren de ideale vloeren voor u. Het is de ideale vloer als u een mooie sfeer in huis wilt, maar geen extra moeite wilt doen om de vloer om de vloer te onderhouden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *