Woontrends

Wat zijn de voordelen voor 3d geprinte kunst?

Voor veel kunstenaars is het printen van 3d kunstwerken een ware uitkomst. Zo beeldhoud Victor Marin met behulp van 3d-technologien en maken andere kunstenaars kunstwerken van bijvoorbeeld hergebruikte banden. Gillas Azzaro was zonder de technologie nooit beroemd geworden. Door middel van additieve productietechnologieën is hij een succesvol kunstenaar geworden in denkbeeldige topografische landschappen. Zo zegt hij:

“Dankzij deze technologie kon ik het exacte beeld van deze stemvertoningen verkrijgen, met voldoende dikke lagen die de natuurlijke schoonheid van deze stemmen in 3D benadrukken. Kunst en wiskunde werken perfect samen. ”

Ook zijn er kunstenaars die het is gelukt om een nieuwe manier te vinden om kunst te onderzoeken op basis van deze technologische voordelen. Karle zegt dat zij dichter bij de natuur komt te staan door al die technologische ontwikkelingen. Zo heeft het de potentie om meer organisch te creëren. Zo maakte zij kunstwerken van hoe de natuur wordt gevormd en groeit.

Voor Karle waren de belangrijkste voordelen van de technologie het gebruik van 3D-printen “heeft nieuwe deuren geopend om het onvoorstelbare te visualiseren en te creëren, de vooruitgang in technologie en het resultaat in het proces”, zei de kunstenaar.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van kunstenaars die nieuwe technologieën omarmen. De technologieën zorgt ervoor dat kunstenaars sneller hun werk afkrijgen, omdat bepaalde processen worden versneld. De nieuwe technologieën maken het mogelijk om nieuwe artistieke facetten te verkennen.

De toekomst

3D printen en kunst kunnen niet meer van elkaar gescheiden worden. Zo zie je bijvoorbeeld 3d metalen schilderijen . Ook zijn er veel kunstwerken gerestorneerd door de techniek en gaan er steeds andere deuren open om nieuwe kunst te ontdekken. Het heeft kunstenaars in staat gesteld te verkennen op terreinen waar het voorheen ondenkbaar was, en begon zich te laten kennismaken met bioprinting zoals Amy Karle dat doet.

Zoek jij nou een nieuw kunstwerk waar je bij je vrienden mee kan pronken. Kik dan is op een van de volgende linkjes: mooie schilderijen woonkamer of 3d geprinte kunst voor een aantal voorbeelden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *