Woontips

Wat zijn de voordelen van een zoutlamp in huis?

Een zoutlamp is helemaal hip en past goed in een interieur met een romantische of natuurlijke stijl. Hou je van zacht licht, dan kies je voor een zoutlamp met minder kleur. Wil je juist genieten van een zacht roze licht? Kies dan voor een lamp die meer roze elementen bevat. Het staat erg leuk en bovendien krijgt je woonkamer door deze lamp een knusse uitstraling. De mooiste zoutlampen koop je bij lalashop. Maar behalve dat het leuk staat, heeft de lamp ook heel veel positieve effecten. Welke dat zijn, lees je in dit artikel.

Wat is een Himalaya zoutlamp?

Een echte Himalaya zoutlamp komt, de naam zegt het al, uit het Himalaya gebergte. Vooral de Punjab regio in Pakistan staat hierom bekend. Uit de rotsen worden grote stukken gehakt tot wel twintig kilo. Als laatste worden deze blokken voorzien van een gat of een inkeping, zodat er een kaarsje of een gloeilamp in kan worden geplaatst.

De kaarsjes staan in kleine blokken zout. De gloeilampen gaan vaak in de grote joekels van brokken. Een Himalaya zoutlamp kenmerkt zich door een opvallende roze kleur. Dat komt doordat Himalaya zout is voorzien van spoorelementen. Denk hierbij aan zink en magnesium. Dit zorgt voor die roze kleur in het zout. De kleuren kunnen uiteenlopen van zacht roze tot donker oranje. Soms zie je in de winkels zelfs felrode zoutlampen of kaarshouders.

Tegen straling

Vandaag de dag zijn we alsmaar verbonden met verschillende apparaten, zelfs als we er niet actief gebruik van maken. Denk aan je gaming computer, televisie, smartphone en WiFi router. Al die apparaten bij elkaar opgeteld geven veel straling af en daar worden we vaak aan blootgesteld. Een voordeel van de zoutlamp is dat hij de straling vermindert. Het kan dus een beetje helpen om de lamp naast de apparaten te plaatsen. Het gaat de straling niet volledig tegen, maar alle kleine beetjes helpen.

Om de lucht te zuiveren

Een zoutlamp is geladen met negatieve ionen. Die ionen zorgen voor een verbetering van de luchtkwaliteit. Ook helpt de lamp om de lucht te zuiveren, waardoor nare geurtjes minder worden. Zoutlampen zuiveren ook de lucht, doordat ze waterdamp aantrekken. Het stof en schimmel worden uit de atmosfeer van je kamer gehaald. In een droge woning ontstaat minder snel schimmel en stof. Dit is ook prettig voor mensen met allergieën en aandoeningen voor de luchtwegen. Zo’n zoutlamp doet dus meer dan je denkt.

Beter slapen

Eigenlijk bestaat alles uit ionen, zowel positief en negatief. Dit zijn elektrisch geladen atomen of moleculen. Zit je omgeving te vol met positief geladen ionen, dan is de kans dat je erg moe wordt. Door de negatieve ionen verbeter je de luchtkwaliteit in je huis. Dat maakt de zoutlamp ook geschikt voor de slaapkamer. Door het zachte licht is de zoutlamp prima geschikt als nachtlampje. Omdat je wakker wordt in een schone lucht, sta je daarbij veel fitter op. Zet die zoutlamp maar op je nachtkastje, om je winterdepressie tegen te gaan.

Heb jij al een zoutlamp in huis staan. Zo niet, bestel dan snel in de lalashop!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *