Woontips

Wat meenemen richting een studentenkamer

Als u gaat verhuizen naar een studentenkamer of naar een nieuw huis komt daar veel bij kijken vooral als u gaat uitwonen. Wij zetten voor u op een rijtje wat het belangrijkste is om te doen voor, na en wat u allemaal moet meenemen.

Wat regel je voor de verhuizing?

Het is erg belangrijk om te bedenken hoe u alles gaat aanpakken. Wat gaat u meenemen? Welke datum gaat u echt naar het huis verhuizen? Hoe gaat u alles meenemen? En zo zijn er nog meer dingen te bedenken. Een belangrijk ding is dat u moet weten of er een bepaalde datum is dat u uw huidige huis uit moet. Is dat eerder dan u uw nieuwe huis in kan? Zorg voor iets tijdelijks of zorg dat u bij iemand voorlopig kan intrekken totdat uw huis beschikbaar is. Dus zorg ook dat u goed weet wanneer u de sleutels van uw huis of kamer krijgt.

Ook is het handig om uw kamer of ruimtes helemaal op te meten. Zo voorkomt u gedoe bij het verhuizen en zo weet u of alle meubelen die u verhuist of nieuw koopt goed passen in uw kamer of ruimtes.

Wat neem je allemaal mee?

Het belangrijkste om mee te nemen is natuurlijk een bed inclusief matras, hoeslaken, kussen, dekbed en dekbedovertrek. Ook zijn gordijnen handig en wel echt nodig net als lampen, kledingkast(en) kast(en) voor boeken en rommeltjes of andere belangrijke spullen en een bureau en bureaustoel (als het past en het echt van belang is. Deze dingen zijn eigenlijk wel noodzakelijk en een prioriteit in een studentenkamer.

Wat regel je voor na de verhuizing?

Er zijn veel dingen die u moet regelen als u verhuisd bent, naast de inboedel verhuizen komen er nog meer punten bij kijken.. Ten eerste is het belangrijk om aan de gemeente door te geven dat u verhuisd bent. U kunt de verhuizing binnen vier weken vóór de adreswijziging en uiterlijk vijf dagen nadat u verhuisd bent doorgeven. U kunt dit ook makkelijk online doen. 

Studiefinanciering is ook belangrijk. Als u van thuiswonend naar uitwonend gaat is het van belang om dit door te geven aan DUO. Hun zorgen dan ervoor dat u meer financiering krijgt omdat u daar recht op heeft omdat nu natuurlijk nu veel zelf moet gaan betalen.

Post is ook een belangrijk iets. Niet alleen bij de post enz. moet u doorgeven maar ook op andere plaatsen waar uw adres van belang is. Zoals school, werk, andere lidmaatschappen etc. U kunt dit ook allemaal laten wijzigen bij een verhuisservice van PostNL. Zij geven nieuwe adres door aan bijvoorbeeld uw bank en verzekeraar. Inschrijven bij een nieuwe tandarts etc. is ook van belang. Denk ook aan een inboedelverzekering en de veiligheid van uw kamer of huis, denk aan rookmelders of een alarmsysteem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *