Wooninspiratie / Woontips

Wat kun je doen met jouw oude fotolijsten

We hebben natuurlijk allemaal wel oude fotolijsten liggen die we niet meer gebruiken omdat ze verouderd of beschadigd zijn. Dit is natuurlijk erg zonde, omdat fotolijstjes juist zo’n leuke en persoonlijke sfeer geven aan jouw huis. Daarom hieronder een paar tips voor jou over wat jij zou kunnen doen met jouw oude fotolijstjes.

Tip 1. Opknappen

Als jouw oude fotolijstjes verouderd zijn of zelfs helemaal kapot, kun je ervoor kiezen om ze op te knappen. Dit is heel erg gemakkelijk om te doen. Als het fotolijstje een beetje loslaat kun je er gemakkelijk een nieuw spijkertje inslaan. Zo staat jouw fotolijstje weer stevig vast. Als je duidelijk veroudering kunt zien is het heel erg makkelijk om jouw fotolijstje opnieuw te schilderen. Je zou ervoor kunnen kiezen om er een totaal nieuwe kleur overheen te schilderen. Als je de oude kleur toch het mooist vindt kun je natuurlijk ook gewoon de oude kleur er weer overheen schilderen. Gebruik als finishing touch een top coat om jouw fotolijstje weer die oude glans terug te geven. Zo lijkt jouw fotolijstje weer zo goed als nieuw.

Tip 2. Collage lijsten

Ook kun je ervoor kiezen om jouw oude lijstje uit elkaar te halen om er een grote collage fotolijst van te maken. Voor deze tip heb je echter wel een meer creatieve aanleg nodig. Ook moet je een beetje overweg kunnen met spijkers en een hamer. Als eerst leg je al jouw oude fotolijstjes naast elkaar in de vorm van hoe jij jouw collage wilt. Nu moet je de zijkanten van de fotolijstjes die elkaar raken aan elkaar vastmaken. Dit is het makkelijkst door gebruik te maken van spijkers. Let goed op dat alles stevig vast zit, zodat als jouw collage af is hij niet uit elkaar valt. Nu jouw fotolijstjes veranderd zijn in een grote collage hoef je er alleen nog maar nieuwe foto’s in te stoppen. En jouw fotolijstjes zijn weer klaar voor gebruik.

Tip 3. Nieuwe kopen

En natuurlijk kun je ook gewoon een nieuw fotolijstje kopen als de vorige tips jou niet aanspreken. Er zijn duizenden winkels die mooie fotolijstjes verkopen die jouw oude fotolijstje zo kunnen vervangen en misschien zelfs wel beter zouden staan in jouw interieur. Je zou jouw oude fotolijstje in dit geval kunnen weggooien of gebruiken als hout voor in de houtkachel als je die hebt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *