Woontips

Wat is het verschil tussen een jacuzzi en een hottub?

Veel mensen lopen vast op de vraag wat het verschil tussen een jacuzzi en een hottub is. Gelukkig hoef je niet alle informatie zelf bij elkaar te zoeken want ik heb dat al met alle liefde voor je gedaan! In dit artikel neem ik je mee in wat de verschillen zijn tussen een jacuzzi en een hottub en welke van de twee een betere optie is.

Jacuzzi of hottub: wat is goedkoper?

Natuurlijk is het belangrijk om de prijs te weten als je een jacuzzi of een hottub koopt, maar welke is nou goedkoper? De hottub is goedkoper en dat is niet omdat deze minder goed is. Dit komt doordat een hottub minder onderdelen gebruikt. Dit houdt dus ook in dat er minder onderdelen kapot kunnen gaan en dat een hottub eigenlijk veel duurzamer is dan een jacuzzi. Wat betreft de kwaliteit is er niet veel verschil. Wel is het zo dat bijna alle hottubs van hout gemaakt zijn en jacuzzi’s niet. Tegenwoordig zijn er ook hottubs met een kunststof binnenbak.

Aandachtspunten bij de aankoop 

De aandachtspunten bij het kopen van een hottub en een jacuzzi komen bijna met elkaar overeen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het aantal personen of aan de afmeting van de kuip. Zowel bij de hottub als bij de jacuzzi zul je hierin keuzes moeten maken. Waar je verder nog op moet letten is de werking van de jacuzzi en de hottub. Een jacuzzi heeft stroom nodig. Je zult dan ook rekening moeten houden met het stroomverbruik en de stroom installatie van de jacuzzi. Hottubs hebben geen stroom nodig, want ze worden door middel van een kachel verwarmd. Let op: er zijn verschillende soorten kachels welke niet alleen in prijs variëren, maar ook in de manier waarop ze geplaatst zijn (intern of extern).

Welke van de twee is beter?

Wil jij een jacuzzi of hottub kopen? Maar weet je niet welke beter is? Dat blijft een lastige vraag, maar als je het mij zou vragen zou ik zeker voor de hottub gaan. Een hottub is namelijk heel stijlvol en simpelweg eenvoudig te gebruiken. Jacuzzi’s zijn zeker moderner dan hottubs, maar de houten kuip blijft naar mijn mening toch het allermooist. Je hoeft je geen zorgen te maken om het stroomverbruik en een jacuzzi koelt ook nog eens sneller af dan een hottub. Ik hoop dat al je twijfels weg zijn en je zo een goede beslissing kan nemen bij het kopen van een jacuzzi of hottub.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *