Keuken inspiratie / Woontips

Wat is het belang van schoon drinkwater?

Genoeg water drinken is van groot belang. Al je organen hebben water nodig om goed te kunnen functioneren, dus zorg ervoor dat je in ieder geval twee liter water drinkt, iedere dag. Het kan natuurlijk ook thee zijn, maar ga dan voor kruidenthee. Frisdrank of koffie kun je ook drinken, maar dat telt niet mee in je waterinname. Van suiker en cafeïne droog je namelijk alleen maar extra uit. Dat betekent niet dat je die drankjes niet moet drinken, maar je moet er gewoon wat extra water bij drinken. Dat geldt ook voor alcoholische dranken, maar dat weet je waarschijnlijk al.

Basishygiëne

Naast genoeg water drinken, wil je ook school water drinken. Het meeste water wat er hier uit de kranen komt is schoon genoeg om te drinken, dus daar hoef je je meestal geen zorgen om te maken. Dat is echter niet altijd zo geweest, en tijden kunnen ook veranderen. Of misschien heb je een erg gevoelige maag of gevoelige darmen en is zelfs dit water niet schoon genoeg voor je, of zit er teveel kalk in het water. In dat geval zou je je eens kunnen verdiepen in een waterzuiveringssysteem, of in het gebruik van ontharders. Waterzuiveringssystemen zuiveren, verrassing, je water, en ontharders zorgen ervoor dat er minder kalk in je water zit. Aangezien veel water al best schoon is, zijn dat geen ingewikkelde processen, maar het verschil kan groot zijn.

Makkelijker dan je denkt

Gezond en schoon drinkwater krijgen met behulp van een waterzuiveringssysteem en/of ontharders is een stuk makkelijker dan je denkt. Er zijn verschillende manieren om je water reinigen, en voor veel van die manieren of je zelf maar weinig te doen. Het is een eenmalige investering, die ook geschikt is voor mensen met een kleine beurs. Zodra je dat gedaan hebt, hoef je er niet meer naar om te kijken. Er zijn ook kleine waterzuiveraars, die je bijvoorbeeld mee kunt nemen als je in de bergen gaat wandelen. Als je die gebruikt kun je water drinken uit een bergbeekje, en ben je altijd gehydrateerd, want water uit beekjes of rivieren heb je altijd bij de hand. Zo’n kleine zuiveraar past gewoon in je zak of rugzak, en je kunt er vrij lang mee doen.

Doe het zelf, of laat het installeren

Er zijn waterzuiveringssystemen en ontharders die je makkelijk zelf kunt installeren, of die je helemaal niet hoeft te installeren omdat je ze mee kunt nemen. Zo bestaan er filtersystemen in de vorm van een waterkan, waar je alleen maar water in hoeft te gieten, en dan even moet wachten. Maar sommige systemen zijn groter en uitgebreider, en misschien schrikt dat je een beetje af. Je kunt een waterzuiveringssysteem ook laten installeren. Als je in een huurhuis woont is dat sowieso verstandig, want misschien betaalt je woningcorporatie er wel voor. Ook als je zo’n systeem voor op je werkplek wil, of je wil het voor iemand anders regelen, kun je daar iemand voor inhuren. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *