Slaapkamer inspiratie

Wat is een zorgbed?

Een zorgbed is een bed waarin zorg ontvangen kan worden. Wanneer je zorg nodig hebt van een zorgverlener of mantelzorger kan een zorgbed erg belangrijk zijn. Deze bedden kunnen namelijk op de gewenste hoogte geplaatst worden zodat een zorgverlener in alle veiligheid de werkzaamheden kan doen. In veel gevallen is het bed verstelbaar in hoogte, heeft het een verstelbare lattenbodem en kunnen het hoofd en voeteneinde van het bed in hoogte versteld worden. Wanneer je zorg in bed nodig hebt vraagt de ARBO wetgeving om een zorgbed of hoog laag bed. Het ontlast de zorgverleners en zorgt er tevens voor dat jij prettig kan slapen.

Wat kan een zorgbed voor mij betekenen?

Een zorgbed is een bed dat ervoor zorgt dan de zorgverlening goed, praktisch en veilig zijn of haar werk kan doen. Maar ook voor de zorgbehoevende is een zorgbed een veilig bed. Het bed bevat een hoog laag functie, is voorzien van alle bedieningsgemak en is ook verstelbaar. Daarnaast kunnen er nog specifieke accessoires zoals een bedhek of papegaai worden toegevoegd.

Een zorgbed zorgt ervoor dat jij als gene met lichamelijke- of gezondheidsklachten op de juiste en meest veilige manier verzorgd kan worden zonder dat er ongemakken zullen ontstaan. Daarnaast kan een zorgbed ervoor zorgen dat je langer thuis kan blijven wonen omdat je gewoon thuis verzorgd kan worden.

Veel mensen denken dat een zorgbed een ziekenhuisbed is, gelukkig is er de laatste jaren heel wat veranderd en zien de zorgbedden van Bedder en prachtig uit. Ze lijken in niets op een ziekenhuisbed, ze stralen zelfs luxe uit. Als je niet beter zou weten zou je denken dat het een schitterende boxspring is.

Een bed op maat laten maken

Er zijn oneindig veel verschillende zorgbedden op de markt. Maar wanneer je een echt goed bed wilt hebben ga je voor een zorgbed dat op maat gemaakt is, zoals de bedden van Bedder. Een op maat gemaakt zorgbed is van alle wensen en gemakken voorzien. Er zal worden gekeken naar de lichamelijke noodzakelijkheden en behoeften die je nodig hebt. Het matras zal ook helemaal naar de behoeften van jouw lichaam gemaakt worden, geen lichaam is namelijk hetzelfde. Het kan alleen hierdoor alleen al klachten verminderen. Ben je op zoek naar een echt goed zorgbed dat ook nog gedeeltelijk door de zorgverzekering vergoed wordt? Maak dan een afspraak bij Bedder of laat een specialist bij jou thuis komen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *