Slaapkamer inspiratie / Woontips

Wat is een design bed en waarom zou je ervoor kiezen?

Een design bed kan erg mooi en een uniek stuk zijn in de slaapkamer, door voor een design bed te kiezen heb je een pronkstuk in de kamer staan. Vaak is dit ontworpen door een specialist die goed weet waar hij of zij mee bezig is. Als je een design bed hebt dan ben je niet een van de zo veel die naar dezelfde winkel zijn geweest en hetzelfde bed hebben gekocht. In deze blog lees je alles over design bedden en waarom je ervoor zou kiezen.

Wat is een design bed? 

Een design bed is een bed waar meer aandacht is besteed aan het uiterlijk van het bed. Er is ook zeker rekening gehouden met hoe het slaap en de afmetingen, maar het is voornamelijk een pronkstuk voor in de slaapkamer. Over het algemeen is een designer bed unieker dan een simpel bed, dat komt doordat iemand dit bed speciaal heeft ontworpen voor een speciale winkel en niet voor een winkel waar jaarlijks miljoenen mensen komen om hun interieur te halen. Design bedden zijn hierdoor erg speciaal en uniek.

Waarom kiezen voor een design bed? 

Dan is natuurlijk de vraag, waarom zou je kiezen voor een design bed? Die vraag kan meerdere antwoorden hebben, het kan namelijk zo zijn dat je een keer iets anders wilt dan waar je normaal voor gaat. Het is een uniek bed en niet veel mensen zullen het zelfde bed hebben, hierdoor ontwikkel je je eigen stijl en ben je uniek. Het kan ook zo zijn dat je al een tijdje voor iets moois aan het sparen bent en dat je er iets mooi van wilt kopen, een design bed is dan een mooie uitkomst. 

Soorten design bedden

Ook zijn er verschillen tussen de design bedden, zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een twijfelaar of voor een design bed uit een hoger segment. Een twijfelaar is een bed die tussen een tweepersoons en een eenpersoonsbed zit. Dit is een perfecte grote voor als je niet heel veel plek hebt maar toch wel met z’n tweeën in een bed wilt slapen, hier is genoeg ruimte voor en het bed neemt niet al  te veel ruimte in, een twijfelaar kan dan een goede optie zijn.

Conclusie 

 Een designer bed kan erg leuk en mooi zijn. Het is een uniek stuk voor in de slaapkamer en het zal zeker opvallen. Het is leuk om een designer bed te kiezen als je even een keer wat anders wilt dan een standaard bed. Ook kan een twijfelaar een goede optie zijn, het is namelijk een mix van een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed. Hierdoor neemt het minder ruimte in en maar heb je wel een groot bed. Wat voor een soort bed heb jij?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *