Keuken inspiratie

Wat doet een Quooker kraan?

Innovaties vlogen in de vorige eeuw iedereen om de oren. Tegenwoordig hebben we niet meer zoveel baanbrekende ontdekkingen gedaan voor in het keukenlandschap. Wel wil ook jij de keuken graag met alle gemakken kunnen voorzien. Dit maakt het koken beide efficiënter en fijner. Een nieuwe uitvinding die veel keukens in binnen- en buitenland terugzien is de kokend waterkraan. Een van de bekendste merken hierbij is de Quooker kraan. Waarom is de waterkraan die ook kokend water aflevert meer gewild dan de reguliere waterkoker? De reden hiervoor ligt bij de spuitmond en het reservoir.

Kokend, warm, bruisend of koud water

Wat een kokend waterkraan zoals van Quooker bijzonder maakt is de spuitmond van de kraan. Het waterreservoir is dan geïnstalleerd onder het aanrecht. Dit maakt het mogelijk om ieder uur van de dag kokend water naast warm en koud water te verkrijgen in een letterlijke handomdraai. Naast deze drie temperaturen is er ook de mogelijkheid voor bruisend water. Tevens wordt er ook gedacht aan eventuele kinderen die bij de kraan kunnen komen. Ouders uit het hele land kunnen vaak beamen dat hun kleinsten makkelijk op het aanrecht te vinden zijn. Dan kan het ook nog eens zou zijn dat deze kleine ontdekkingsreizigers alle gaten en hoeken van het huis een inspectie willen geven. Toegang tot kokend water zou hierbij niet voor de veiligste omgeving zorgen. 

De veiligheid van de heetwaterkraan

De verfijnde kranen hebben daarom een ingebouwd kinderslot. Dit maakt het onmogelijk voor de kleinste om een dergelijk ongeluk te veroorzaken. Verder hebben de kranen een isolerende laag waardoor verbranding door aanraking bij de hals of spuitmond ook niet mogelijk is. Als laatste wordt het reservoir verwarmd door middel van een verwarmingselement. Hierdoor zijn er geen open bedradingen of andere warmtebronnen aan te pas. Deze aspecten maken het algehele gebruik van een dergelijke heet waterkraan veilig voor het hele gezin. Naast gemak en veiligheid komt de kraan ook met een ander voordeel: duurzaamheid. Door het gebruik van een kokend waterkraan gaan kosten voor energie omlaag.

Jouw kraan en jouw wensen

De lagere energie kosten komt voort uit het reservoir. Deze heeft maar 10 watt nodig om het water op de juiste temperatuur te behouden. Verder wordt er water bespaard. Dit is omdat er bij gebruik van een reguliere waterkoker er vrijwel altijd meer water wordt verbruikt dan nodig is. Bij een kokend waterkraan kan je dit tegengaan. Toch heeft ieder gezin andere wensen. Wanneer jij kraanonderdelen wilt vervangen kun je de kraan die het beste past bij jouw huis en jouw wensen zo mogelijk maken.

De voordelen van een Quooker kraan in huis

Een nieuw snufje in de keuken is nooit een slecht idee. Het maakt de ervaring van eten bereiden of de cocktails maken een stukje fijner. Een nieuw onderdeel in veel keukens van nu is daarom ook de kokend waterkraan. Hierbij komt er water op verschillende temperaturen en staten uit een spuitmond. Naast een chique en vooral strak design krijg je er ook een verlaging op de energierekening bij. En zeker in deze tijden is dat geen overbodige luxe. Voor welke reden dan ook is de kokend waterkraan geen slechte investering in jouw huis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *