Woontips

Wanneer is het tijd om uw keukenblad te vervangen?

Keukens vindt u tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Vroeger was het aanbod een stuk kleiner, maar vandaag de dag is dit al lang niet meer het geval. Veel mensen hebben nog een oude keuken in hun woning. Mensen kiezen er dan ook steeds vaker voor om hun keuken te verbouwen. De meeste mensen maken hun keuken moderner en kiezen hierbij onder andere voor een nieuw keukenblad. Maar misschien hoeft uw keukenblad nog niet vervangen te worden. Benieuwd wanneer dit wel het geval is. Hieronder leest u in welke gevallen u uw keukenblad vervangt.

Oud keukenblad

Heeft u uw keuken al de nodige jaren? Dan vervangt u het keukenblad waarschijnlijk sneller dan wanneer uw keuken vrij nieuw is. Zeker wanneer u gaat verbouwen. Bij een verbouwing wordt vaak de hele keuken aangepakt en komt er meestal ook een nieuw keukenblad. Met een nieuw keukenblad kunt u weer een paar jaar vooruit. Bovendien staat het oude blad vaak niet mooi bij een nieuwe, moderne keuken.

Schade aan het blad

Naast een verbouwing vervangt u een keukenblad ook wanneer deze beschadigd is. Schade ontstaat bijvoorbeeld doordat mensen op het blad snijden of er met een hard voorwerp een stuk vanaf stoten. Dit zorgt vaak voor gevaarlijke situaties, zeker wanneer er na verloop van tijd een scherpe rand is ontstaan. Daarnaast ziet het er niet bepaald mooi uit wanneer uw keukenblad vol zit met krassen of er een stuk afgebroken is.

Waar moet u rekening mee houden?

Bij de aankoop van een keukenblad komt vaak veel kijken. Vervangt u enkel het blad zelf? Kies dan voor een blad met dezelfde afmetingen. Daarnaast is het belangrijk dat u rekening houdt met de plek en de vorm van de gootsteen en eventueel de kookplaat. Dit moet immers wel op dezelfde plek zitten. Wordt uw gehele keuken verbouwd? Dan verplaatst mogelijk ook de plek van uw gootsteen. Hierdoor moet de toe- en afvoer van het water ook verplaatst worden. Bent u zelf niet bepaald handig op dit gebied? Schakel dan een erkende loodgieter in om uw afvoer te verplaatsen. Hierdoor voorkomt u lekkages door een verkeerd aangesloten toe- of afvoer en kunt u uw gootsteen gewoon normaal gebruiken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *