Woontips

Wanneer is een nieuw dak nodig?

Een nieuw dak laten plaatsen of het huidige dak vervangen van uw woning kan behoorlijke kosten met zich mee brengen. Echter kan eventuele schade van een lekkage ook voor veel kosten zorgen. Maar wanneer is een nieuw dak nodig? In dit artikel, in samenwerking met SVO totaalonderhoud (dakdekker Den Bosch) vertellen wij meer over wanneer je woning aan een nieuw dak toe is.

Wanneer een nieuw dak?

Het dak op je woning moet stevig genoeg wezen om zijn eigen gewicht tweemaal te kunnen dragen, bij sneeuwval en regen is dit een must. Een nieuwe dakconstructie is dus nodig op het moment dat het dak niet sterk genoeg meer is. Of als er een lekkage aanwezig is die niet meer te herstellen is. Bij aangetaste balken door termieten, houtworm of vocht is het vervangen van je dak ook nodig. Een nieuwe dakconstructie kan ter plekke opgebouwd worden door een professionele dakdekker. Maar je kunt ook kiezen voor een compleet op maat gemaakt dak dat alleen nog meer geplaatst te worden op je woning.

Kosten nieuw dak

De kosten voor een nieuw dak zijn enorm uitlopend. De kosten zijn afhankelijk van de volgende factoren: wat moet er allemaal vernieuwd worden? Welk type dakbedekking? Hoe groot is het oppervlak? Hoeveel ramen komen erin? Allemaal factoren die invloed hebben op de totaal prijs van een nieuw dak.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *