Woontips

Wandkast op maat: de voordelen op een rijtje!

Kasten vind je overal terug in je woning. Denk aan boekenkasten, keukenkastjes en kledingkasten. Kasten kunnen simpelweg niet ontbreken in je woning omdat er spullen opgeborgen moeten worden. Een standaard kast die past in de ruimte is altijd lastig om te vinden. Maar heb je wel eens nagedacht over een kast op maat? Op maat gemaakte kasten hebben vele voordelen. Welke dat zijn, lees je hieronder in het artikel!

Unieke uitstraling

Het verschil tussen een standaard Ikea kast of een handgemaakte kast op maat is heel duidelijk te zien. Een wandkast op maat is namelijk uniek en origineel, terwijl kant-en-klare kasten allemaal op elkaar lijken. Een maatwerk kast kan je helemaal naar wens laten maken. Laat dus een kast maken dat helemaal naar wens is en perfect past in de gewenste ruimte. Bepaal zelf de afmetingen, houtsoort, indeling en afwerking.

Altijd passend

Kasten uit de winkel zijn vaak in diverse standaard maten leverbaar. Wat de kans op een perfect passende kast die de ruimte optimaal benut erg klein maakt. Een kast op maat is perfect op maat gemaakt met de exact gewenste afmetingen. Een kast kan je helemaal op maat laten maken. Zoek je een kast voor een plek met een verwarming of scheve muur? Bij een handgemaakte kast kan je dit perfect laten verwerken, zodat deze goed past.

De juiste indeling, stijl en kleur

Alles mag je zelf bepalen bij een kast op maat. Kies je voor een landelijke, moderne of klassieke uitstraling? En wil je veel vakjes of juist grote vakken in de kast? Alles is mogelijk bij een maatwerk wandkast. Bepaal dus de stijl en kleur dat perfect past bij jouw interieur.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *