Woontips

Waarom u niet zelf het dak op moet gaan

Eens in de zoveel jaar zal de dakbedekking van uw woning gecontroleerd moeten worden op beschadigingen. In het bijzonder na een hevige storm in de herfst of winter! Het kan voorkomen dat beschadigingen ontstaan zijn als gevolg van takken, die tegen de dakbedekking slaan. Ook kleine steentjes kunnen voor schade aan de dakbedekking zorgen. In het bijzonder bij het gebruik van een bitumen dakbedekking. Wanneer een dergelijke schade tijdig opgemerkt wordt, kan een lekkage voorkomen worden. Het vocht sijpelt via de beschadigingen aan uw dakbedekking bij uw woning naar binnen en trekt hier vervolgens in het hout van uw dakconstructie. In het ergste geval zorgt dit voor houtrot, wat de stabiliteit van uw dakconstructie kan verminderen. Iets wat u logischerwijs wenst te voorkomen!

Zelf beschadigingen aan de dakbedekking oplossen is lastig

Wij spraken voor het schrijven van dit artikel met een ervaren dakdekker, die ons meer vertelde over het oplossen van beschadigingen aan de dakbedekking. Een van de tips van de dakdekker, was dat er bij beschadigingen altijd een professional moet worden ingeschakeld. Het lijkt wellicht aantrekkelijk om bij schade aan de dakbedekking zelf het dak op te gaan om voor een oplossing te zorgen. Dit wordt echter sterk afgeraden! De kans op ongelukken is bijzonder groot. Zo kunt u in paniek raken, wanneer u schrikt van de hoogte waarop u werkt. Ook kunt u uitglijden, wanneer blijkt dat de dakbedekking op sommige plekken nog erg vochtig is.

Tip: mocht u toch het dak op willen gaan, doe dit dan altijd samen met iemand anders! Zo kunt u elkaar in geval van nood helpen.

Voorkom onnodige schade aan de dakconstructie

Niet alleen de kans op ongelukken is groot, wanneer u het dak zelf betreedt. Denk ook aan het feit, dat u mogelijk voor een onnodige schade aan de dakconstructie zorgt. Particulieren weten vaak niet hoe zij de klussen aan hun dakbedekking moeten uitvoeren. De kans dat er tijdens het uitvoeren van deze klussen fouten worden gemaakt is zodoende relatief groot. Daar komt nog bij, dat particulieren niet over de benodigde hulpmiddelen beschikken om klussen aan de dakbedekking uit te kunnen voeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *