Woonideeën / Woontips

Waarom kiezen voor kunststof kozijnen?

Vroeger was hout hét materiaal als het ging om kozijnen. Gaandeweg heeft kunststof die rol echter overgenomen. De voordelen die kunststof kozijnen te bieden hebben liegen er dan ook bepaald niet om. Wellicht het grootste voordeel is de lange levensduur. Want met een kozijn van kunststof kun je vaak wel een halve eeuw vooruit.

De talloze voordelen van kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen bieden veel voordelen. De aanschafprijs is daar een van. Kunststof is vaak wel vijftien procent goedkoper dan een kozijn van hout en zelfs 20 procent voordeliger dan een aluminium kozijn, daarmee is meteen de eerste winst gemaakt. Ook in gebruik kost het kunststof kozijn je vrijwel niets. Een ander groot voordeel is zeker wel het feit dat de kunststof kozijnen onderhoudsarm zijn. Kunststof is kleurvast en dat maakt schilderen overbodig. Bovendien blijken ze in de praktijk prima opgewassen tegen de verschillende weersomstandigheden en verbleken de kleuren niet. Het enige wat je zo nu en dan eens moet doen is het afnemen van de raamkozijnen, gewoon met een lauwe doek. Meer is het niet. 

De zeer sterke isolatie en de geboden veiligheid

Wat ook erg in het voordeel spreekt van kozijnen van kunststof is de sterke isolatie die het biedt. De energienota zal drastisch naar beneden gaan en op jaarbasis kun je zo zomaar tussen de twee- en driehonderd euro besparen. Daar kun je genoeg andere leuke dingen mee doen. Het gebruikte kunststof is hol van binnen en daarin bevindt zich stilstaande lucht. Die lucht zorgt voor de perfecte isolatie. Wat ook een argument is om juist voor deze kozijnen te kiezen is de veiligheid die geboden wordt. Kunststof kozijnen bieden veiligheid en beschermen je woning. Zo beschikken deze kozijnen over het Politie Veilig Wonen Keurmerk, iets dat inbrekers ontmoedigt. Zij zoeken hun heil liever elders als ze de kunststof kozijnen ontwaren.

Vast met speciale scharnieren

De kozijnen van kunststof zitten vast met speciale scharnieren. Dat maakt dat je een kozijn er niet zomaar even uit kunt tillen. Is er brand? Ook dan helpt dit kozijn je. In beginsel is kunststof namelijk zelfdovend. Kunststof heeft in elk geval altijd een brandvertragende werking, ook een nadrukkelijk pluspunt van dit type kozijn. Vroeger was het design van een kunststof kozijn een nadeel. Ze waren steriel en kil. Nu echter is het kozijn er in tal van verschillende designs. De houtnerf is het ultieme design. Met het blote oog is geen verschil waar te nemen tussen kunststof en hout. 

Meneer Kozijn | Complete kozijnen tegen een eerlijke prijs!

Bespaar extra door het opvragen van verschillende offerte

Je kunt nog op een andere manier besparen op kozijnen van kunststof. Omdat er heel erg veel aanbieders zijn die allemaal in de basis hetzelfde verkopen, is het raadzaam verschillende offertes op te vragen. Zo kun je dezelfde producten op prijs vergelijken en reken er maar op dat er nogal wat verschil in prijs bestaat, ook al gaat het dan om hetzelfde kozijn. De prijs, de veiligheid die geboden wordt en de lange levensduur; je zou wel gek zijn om geen kozijnen van kunststof te kopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *