Woontips

Waarom kiezen voor een kledingkast op maat?

Heb jij een slaapkamer met een uniek interieur en wil je daar ook een unieke kledingkast bij? Of heb je een kledingkast waarvan je de helft van de hangrekken niet gebruikt? Als je kampt met één, of beide, van de bovenstaande problemen is dit makkelijker op te lossen dan je denkt. Heb je bijvoorbeeld al wel eens nagedacht over een kledingkast op maat?

Nou hoor ik je denken: maar dat is toch ontzettend duur? Fout! Tegenwoordig is het prijsverschil tussen een normale kast en eentje op maat gemaakt niet erg groot meer. In dit artikel gaan we daarom ook in op de verschillende redenen voor het kopen van een kledingkast op maat.

Matchen bij je (slaapkamer)interieur

Voor velen is de kledingkast aanpassen naar eigen smaak de voornaamste reden om een kledingkast op maat aan te schaffen. Om te beginnen kies je namelijk een basismodel. Vervolgens kun je door middel van het aanpassen van de materialen en kleuren ervoor zorgen dat de kast perfect bij je slaapkamerinterieur past. Heb je dus bijvoorbeeld een woning in landelijke stijl, dan kan je er zelf een landelijke kledingkast van maken.

Hangrekken en legplanken

Een ander groot voordeel van een kledingkast op maat is het zelf kunnen bepalen van de interne indeling. Normaal, wanneer je een reguliere kledingkast koopt, is vooraf een zekere indeling bepaalt. De ene kast heeft meer legplanken, de ander juist meer hangrekken. Bij een kast op maat bepaal je dit volledig zelf. Draag jij dus voornamelijk overhemden en pantalons, dan heb je meer belang bij hangrekken dan legplanken. Denk dus goed na over je (dagelijkse) kledingstijl en pas het interieur van je kast hierop aan.

Passend gemaakt voor jouw slaapkamer

Net als dat iedere persoon en zijn of haar smaak anders is, is ook elke slaapkamer(vorm) dat. Misschien heb jij wel een vierkante slaapkamer van 7×7 meter, misschien wel een veel kleinere in de vorm van een achthoek. Eén ding is zeker: niet elke kledingkast past in elke slaapkamer. Ook dat is weer een groot voordeel van een kledingkast op maat. Pas de lengte, breedte en hoogte van de kast aan zodat deze past in jouw slaapkamer. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om een hoekkast te nemen. Deze plaats je tussen twee muren. Ideaal als je bijvoorbeeld niet zo veel ruimte hebt of als je muren ‘kort’ zijn en je wel een grote kledingkast wilt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *