Woontips

Waarom kiezen voor bliksembeveiliging?

Blikseminslag kan grote gevolgen voor je woning of bedrijfspand hebben. Het is daarom altijd aangeraden om bliksembeveiliging te hebben, zowel voor je woning als bedrijfspand. Een bliksembeveiligingsbedrijf kan je helpen van risicoanalyse tot installatie. Zorg ervoor dat je bezittingen veilig zijn bij onweer en kies voor bliksembeveiliging.

Beveiliging voor bedrijfspanden en woningen

Met goede bliksembeveiliging bescherm je woningen, bedrijfspanden, kantoorpanden, kerken, boerderijen en monumenten tegen bliksem. Wanneer je optimale bescherming wilt voor je bezitting is het aangeraden om te kiezen voor een erkende specialist op dit gebied. Kijk dus naar referenties van het bedrijf in kwestie.

Blikseminslag voorkomen in drie stappen

  1. Risicoanalyse en advies – Optimaal beschermen begint bij het inspecteren van het pand. In hoeverre is het pand nu beveiligd tegen blikseminslag of overspanning? Daarnaast wordt er geanalyseerd hoeveel risico jouw woning of pand loopt op blikseminslag. Nadat een specialist een risicoanalyse gemaakt heeft ontvang je een offerte op maat en weet je direct waar je aan toe bent.
  2. Aanleg en installatie – Bliksembeveiliging kan meestal binnen 1 á 2 dagen aangelegd worden. Naast opvangers, bliksemafleiders en aarding, wordt er een overspanningsbeveiliging geplaatst. Daardoor worden alle elektrische apparaten beschermt tegen overspanning. Voorkom de gevolgen van overspanning en schakel zo snel mogelijk een expert in.
  3. Volledig beveiligd tegen bliksem – Na het aanleggen van bovenstaande beveiliging is jouw bezitting in kwestie beschermd tegen overspanning en blikseminslag. Echter is het wel belangrijk om regelmatig jouw installatie te laten inspecteren, ons advies is minimaal jaarlijks.
  4. Onderhoud van de installatie – Zoals we hierboven aangeven is jaarlijks onderhoud aangeraden. Laat dit altijd doen door een gecertificeerd installatiebedrijf. Hierbij wordt de weerstand van de aardingen gemeten en vervolgens wordt er ook gekeken naar de NEN1010 normen voor veiligheidsaarding.

Waarom bliksembeveiliging?

Bliksem is jaarlijks een van de grootste boosdoeners voor woningen en bedrijfspanden. Blikseminslag veroorzaakt ieder jaar weer veel schade. Alleen in Nederland zijn er al tussen de  100.000 en 250.000 geregistreerde inslagen per jaar. Om te voorkomen dat jouw bezitting geraakt en beschadigd wordt door blikseminslag is beveiliging aangeraden. Wij adviseren altijd om te kiezen voor de beste bliksembeveiliging, besparen heeft geen zin: goedkoop is namelijk duurkoop.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *