Woontips

Waarom kiezen voor een verhuisbedrijf

Verhuizen is een hele klus die heel wat kosten en moeite met zich meebrengt. Voor je immers aan deze nieuwe fase uit jouw leven kunt beginnen moet je nog alle spullen die je mee wilt nemen overzetten. Heel wat mensen kiezen ervoor om die verhuis zelf te regelen en trommelen enkele vrienden of familie op voor hulp. Ongetwijfeld was je zelf ooit iemand die mee kwam helpen in deze situatie en ongetwijfeld heb je toen ook gezien: dit moet echt beter en efficiënter kunnen. Een inzicht dat volkomen juist is. Vaker wel dan niet is het immers gewoon beter een verhuisbedrijf in te schakelen. Waarom? We leggen het even uit.

De verborgen kosten

Zelf verhuizen brengt ook allerlei kosten met zich mee en zelfs verborgen kosten. Het hele proces neemt inclusief in- en uitpakken al snel enkele dagen in beslag. Tenzij je een zee van tijd hebt betekent dat enkele vrije dagen op het werk opnemen. Schakel je de hulp van vrienden en familie in? Dan zullen daar ook enkele personen bij zijn die een vrije dag moeten opnemen. Daar komen nog eens de kosten van vervoer, het huren van een busje, het eten en drinken bij kijken. Tel alles samen op en je komt al snel tot de conclusie dat een verhuisbedrijf inhuren goedkoper uitvalt dan het zelf doen.

Zorg voor jouw lichaam

Een verhuis brengt ook heel wat lichamelijke activiteiten met zich mee. Er zijn bepaalde spullen zoals kasten en bedden die behoorlijk zwaar zijn. Afhankelijk van jouw fysieke conditie is het gevolg al snel een paar dagen nadien plat liggen van de pijn. Echte klassiekers zijn rugpijn en last van allerhande gewrichten waarvoor je ook weer wat dagen vrij moet nemen. Problemen die je niet hebt als je kiest voor een verhuisbedrijf. De professionals van een dergelijk bedrijf doen dit elke dag en zo spaar je ook jouw lichaam tegen deze zware klappen.

Alle verhuismiddelen in huis

Zelf een verhuis regelen is nooit echt efficiënt. Er zijn altijd grote stukken die moeilijk te verplaatsen vallen waarvoor eigenlijk gespecialiseerde apparatuur nodig is. Je staat dan voor de keuze dit te huren of een alternatief te bedenken. Het ene brengt extra kosten met zich mee en de andere optie extra risico’s. Door te kiezen voor een verhuisbedrijf heb je deze problemen niet. Een verhuisbedrijf heeft alle verhuismiddelen in huis die je je maar kunt bedenken. Speciaal inpakpapier, kledingrekkken, matrashoezen, dozen tot zelfs verhuisliften.

Geen schade en een garantie

Bij een verhuis met vrienden en familie is er altijd wel iets dat kapot gaat. Deze mensen zijn niet getraind en dat brengt risico’s met zich mee. Kies je voor een verhuisbedrijf dan is de kans op schade veel kleiner en valt deze toch voor? Dan valt die schade onder de verzekering van het verhuisbedrijf. Bovendien heb je door te kiezen voor een verhuisbedrijf het voordeel dat je een garantie hebt dat de verhuis doorgaat. Iemand die ziek valt of wegvalt stuurt niet ineens alle plannen in de war!

Bron: Bravo Verhuizingen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *