Woontips

Waarom is isolatie belangrijk

Door de jaren heen kan je zien dat de meningen over isolatie veranderd zijn en dat het niet alleen goed voor het milieu is en meer comfort aanbrengt, maar ook dat het tegenwoordig zelfs nog geld oplevert op de lange termijn. Ramen zijn een van de belangrijkste isolatie. Maar er is tegenwoordig zoveel keus. Je hebt HR-glas, HR++glas, veiligheidsglas, brandwerend glas enzovoort. Maar wat zijn de beste isolaties om aan te brengen? Met welke isolaties zal je het meeste geld gaan kunnen besparen? En welke isolaties zijn het snelst rendabel? In dit artikel geeft een glaszetter uit delft een aantal tips wat de opties voor je zijn. 

Isolatiewaardes

Hoe goed een glas isoleert kan gemeten worden in isolatiewaardes, ook wel u-waardes genoemd. Enkel glas heeft bijvoorbeeld soms wel een u-waarde van boven de 15, terwijl een goed geïsoleerd glas zelfs een u-waarde onder de 1 kan hebben. Wat voor soort beglazing je in je huis hebt kan dus een enorm verschil maken voor de isolatie binnenshuis. De u-waardes zijn niet alleen afhankelijk van het soort glas dat erin wordt gezet, maar ook van hoe groot de ramen zijn en wat voor soort kozijnen je hebt en hoe de ramen zijn geplaatst. Staar je dus niet volledig blind op de isolatiewaardes maar kijk ook goed naar wat mogelijk is binnen jouw huis. 

Soorten beglazing

Je hebt verschillende soorten beglazing waarbij de een beter isoleert dan de ander. De bekendste hiervan zijn enkel glas, HR glas, HR++ glas en HR+++ glas (triple glas). Deze glazen staan ook op volgorde voor de hoeveelheid die ze isoleren. Wat veel mensen echter vergeten, is dat je bij elk van deze soort ramen ook nog extra toevoegingen kan doen. Je kan ze bijvoorbeeld inbraakwerend maken, je kan ze gelaagd maken, geluids verminderd maken,  maar ze bestaan ook als draadglas waardoor die niet in een keer uit elkaar valt. Er zijn dus verschillende opties en mogelijkheden binnen de raamsoorten.

Meer informatie nodig? Neem een kijkje op daniglas.nl en laat je door een expert adviseren wat het beste glas is voor jouw huis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *