Badkamer ideeen / Woontips / Woontrends

Waarom een betonvloer in de badkamer

De badkamer is een kamer waar wordt omgekleed, gedouchte, relaxed etc. Je wilt dan ook dat dit een fijne ruimte is om in te zijn. Het is vaak ook fijn als het makkelijk schoon te houden is. Ga je verhuizen of wil je de badkamer verbouwen maar heb je weinig badkamer inspiratie? Hier lees je de leukste tips en ideeën.

Verschillende betonvloeren

Een van deze vloeren is een gevlinderde betonvloer, deze vloer draagt vel voordelen met zich mee. Om deze vloer te plaatsen is niet heel veel tijd nodig, deze vloer is aardig snel geplaatst en een stuk sneller dan een andere vloer zoals tegels of hout. De vloer gaat lang mee en je zult niet snel slijtage zien op de vloer. Na de plaatsing van deze vloer zullen er geen naden meer te zien zijn dit is een groot pluspunt voor in de badkamer omdat er geen schimmel kan ontstaan tussen de naden.

Cementgebonden gietvloeren zijn ook nog een optie voor in de badkamer, het is oorspronkelijk geen echte gietvloer maar hij bootst het goed na. Deze vloer bestaat uit meerdere lagen, het zijn er 3:

  • Cement laag
  • Laklaag
  • Waslaag

De toplaag is altijd ter bescherming van de vloer, het beschermt tegen water en vuil. Je kan zelf kiezen of je deze laag in een matte of glanzende laag wilt. De look van deze cementgebonden gietvloer lijkt sprekend op een echte betonnen vloer. Net als bij de gevlinderde betonvloer heeft deze voer geen naden en komt er moeilijk schimmel op.

Voordelen betonvloer in de badkamer

Opzoek naar nieuwe badkamer inspiratie om hem weer een nieuwe look te geven? Deze betonnen vloeren hebben veel voordelen. Gelukkig is er wel goed over nagedacht, het is een natte ruimte dus kan het glad worden. Wanneer deze vloeren worden gelegd in de badkamer zorgen ze dat de vloer iets ruwer is en niet helemaal strak en glad, zodat je niet uitglijdt. Je zal dit niet zien aan de afwerking.

Heb je ervoor gekozen om een betonvloer te nemen in de badkamer? Dat is een goede keuze. Deze vloeren hebben zoals eerder vermeld geen naadjes en zijn daarom erg hygiënisch. Beton gietvloeren hebben ook weinig onderhoud nodig en trekken bijna geen vuil aan.

Combineren met vloerverwarming? Dat is zeker mogelijk. Het voelt al fijn aan de voet een gietvloer maar in combinatie met een vloerverwarming is natuurlijk ideaal.

Stijlen met een betonvloer in de badkamer

Iedereen wil een ruime badkamer, maar niet iedereen heeft dat. Met een betonlook vloer lijkt je ruimte gelijk een stuk ruimer. Beton is rustig en strak en heeft een mooie uitstraling, het past dus bijna overal bij. Om een rustgevende stijl te creëren in je badkamer kan je gebruik maken van hout. Je kan bijvoorbeeld kiezen om hout op de wanden te doen, houten bad meubel, spiegel etc. Beton is een egale kleur en past eigenlijk overal bij, dit is een voordeel omdat je het makkelijk kan stijlen met alles.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *