Woontips

Waar moet je op letten bij het kopen van zonnepanelen?

Wat levert het jou op

Om een investering te doen in zonnepanelen is niet zomaar iets wat je elke dag doet.

Het kan best een prijzig plaatje worden bij aanschaf maar hiervoor krijg je als het goed is ook zeker wat voor terug. Bekijk goed wat jouw beschikbare oppervlakte is en wat je hiervan wilt en kunt gebruiken voor zonnepanelen. Bij het hebben van zonnepanelen komt ook kijken dat jouw opgeleverde energie ook terug te zien is in het gebruik van energie zoals gas, licht en warmte.

Bekijk goed hoeveel een zonnepaneel oplevert en wat jij gebruikt. Dan kun je berekenen of het het waard is om deze aan te schaffen.

Wat betreft de portemonnee zul je er altijd wel iets bij opschieten zeker nu de energieprijzen weer zullen stijgen na aanleiding van schaarste. De fossiele energie van de aarde raakt op waardoor je de energie die je gebruikt natuurlijk goed kunt vervangen door natuurlijke bronnen zoals de zon. Het zal dus in ieder geval iets opleveren in de portemonnee omdat jouw kosten van de fossiele energie een stuk zullen dalen.

Het design dat bij je past

Natuurlijk is de eerste taak van de beste zonnepanelen aan jou energie leveren op een groene manier opgewekt. Maar het oog wilt vaak ook iets. Daarom kun je letten op het design van de panelen. Deze verschillen vaak van kleur en de celverdeling. De kleur van de mono panelen zijn vaak strak zwart met duidelijke cellen. De poly panelen hebben een donkerblauwe kleur en hebben een iets strakker raster. De dunne film panelen zijn vaak het strakst wat betreft design, hierbij zie je bijna niet de cellen en deze hebben een zwart uiterlijk. Ook zijn deze panelen een stuk dunner dan de kristallen panelen en wellicht voor sommige wat betreft het design een favoriet.

Naast het uiterlijk is het ook wat betreft design belangrijk om te kijken wat de gewenste en beschikbare afmetingen zijn. Het is ook voor het oog het mooist als jouw dak niet een en al zonnepanelen beslaat en deze mooi in het plaatje passen. Daarbij moet je ook letten op dat kleinere panelen misschien minder rendement behalen en wellicht toch een groter model beter is voor het behalen van jouw gewenste rendement.

Eventuele milieubelangen

Als je echt graag zonnepanelen wilt vanwege het milieu-feit dan is het handig om ook te kijken naar hoeveel het kost aan CO2 uitstoot bij verschillende fabrikanten en hier jouw besluit op richten. De ene fabrikant kan het met een bepaalde techniek wel energiebesparender maken dan de ander en is het bij die fabrikant voor jouw doelen wel het beste om te kopen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *