Woontips

VvE beheer uitbesteden: 3 voordelen

Een vereniging van eigenaren (VvE) is de vereniging van alle eigenaren van appartementen die onderdeel uitmaken van een appartementencomplex. De VvE is verantwoordelijk voor het onderhoud van het complex, financiële zaken en het behartigen van de belangen van alle eigenaren.

Hoewel de werkzaamheden binnen de VvE uitgevoerd kunnen worden door woningeigenaren, is het voor de meeste VvE’s aantrekkelijk om het beheer uit te besteden. Dit heeft verschillende voordelen voor de vereniging.

  1. Professioneel bestuur en leiding

Een VvE moet door een bestuur worden geleid. Het bestuur zorgt ervoor dat de VvE alles op orde heeft: van administratie tot financiële zaken en certificeringen.

Hoewel het bestuur geen dagelijkse taak is, kost het wel veel tijd en vergt het enige expertise. In dit geval is het aantrekkelijk om dit VvE bestuur uit te besteden, omdat je zo mensen binnenhaalt met kennis van zaken en veel ervaring.

  1. Bouwkundig advies op maat

Mochten er grote renovaties of aanpassingen nodig zijn aan het pand, dan kan een VvE beheerder ook bouwkundig advies uitbrengen, al dan niet in samenwerking met andere bedrijven.

Zo hoeft de VvE niet zelf op zoek naar een bedrijf die dit kan doen, maar houd je alle zaken bij één partij die alles regelt voor de VvE. Dit maakt het contact makkelijker en zorgt voor meer overzicht en gemak.

  1. Tijdsbesparing

Zonder VvE beheer moet het bestuur en alle zaken die meespelen geregeld worden door de eigenaren van de appartementen. Dit kost tijd, die niet altijd beschikbaar is. Niet alleen is dit vervelend voor de betreffende eigenaren, ook kan het tot conflicten leiden.

Met VvE beheer dat wordt uitbesteden is hier geen sprake van: gespecialiseerde beheerders nemen het werk over, de leden van de VvE hebben nauwelijks nog werk, behalve contact en terugkoppeling met de beheerders.

  1. Financieel alles op orde

Het is essentieel dat alles op orde is wat betreft de financiën. De financiën moeten gebruikt worden voor het onderhoud, aanschaf van gemeenschappelijke spullen en soms renovaties.

Ook zijn er bijvoorbeeld verzekeringen die betaald moeten worden. Het kan voorkomen dat de financiën niet voldoende beheerd worden, wat kan leiden tot problemen en onprettige verrassingen. Met gespecialiseerd VvE beheer is dit niet het geval en wordt alles volgens vaste protocollen bijgehouden.

Bron: https://www.247vvebeheer.nl/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *