Woontips

Verwacht nog meer van IoT (Internet of Things) in 2020

Een aantal decennia geleden keken we nog naar science fiction films en daarin zagen we dingen die ons toen onmogelijk leken. Het hoofdkarakter van de film bediende zijn hele huishouden met slechts een enkele afstandsbediening. Straks worden we wakker in 2020 en dan lijkt het alsof we toch echt in die oude film onze ogen open deden. Die afstandsbediening is onze telefoon. Met de bediening van de relevante app, kunnen we de apparaten besturen die daarop zijn aangesloten. Die huishoudelijke apparaten zijn verbonden met het internet en daarom heet dit fenomeen ‘Internet of Things’. Ofwel, het internet van dingen… Lees hier meer over de laatste trends en ontwikkelingen.

Google Home

Een van de mooiste ontwikkelingen van de afgelopen tijd is de komst van Google Home. Dit is een slimme luidspreker met een geïmplementeerde voice assistant. Via Home kun je Google Voice Search opdrachten laten uitvoeren in de zoekmachine. Het mooiste is dat je er ook andere apparaten mee kan bedienen. Grotere merken en bedrijven zien al de meerwaarde van dit mooie apparaat. Zo kun je aan Google Home vragen wat de aanbiedingen zijn bij jouw lokale Albert Heijn. Door een samenwerking met Bol.com kun je bij de webwinkel een lijst met cadeautjes samenstellen. Bestellen gaat nog niet, want veel functies van Google Home staan nog in de kinderschoenen. De verwachting is dat dit wel mogelijk is in de nabije toekomst.

Ben je benieuwd naar nog meer mogelijkheden van Google Home? Kijk dan op de website van gmu.online. Op deze site lees je interessante blogs en artikelen over Google Home, welke zijn geschreven door een Google Adwords Specialist.

Een koelkast die boodschappen voor je doet

Ben je een beelddenker? Dan zie je waarschijnlijk nu je koelkast door jouw vertrouwde supermarkt lopen. Dat zou wel grappig zijn, maar zover zijn we nog niet. Via een app kun jij kijken wat er in je koelkast ligt aan etenswaren. Het grote voordeel is dat je precies weet wat je moet meenemen als je van werk onderweg naar huis bent. Dankzij deze ontwikkeling mis jij nooit meer dat ingrediënt voor je recept van vanavond. Je haalt ook nooit meer producten dubbel, zodat je uiteindelijk dingen over de datum moet weggooien.

Slimme energie

Je kan nu ook al je verwarming bedienen met een app. Ook hiermee kun je geld besparen en het leven een stukje comfortabeler maken. Ga je weg van huis, maar ben je vergeten de temperatuur lager te zetten? Of ben je juist op weg naar huis en wil je thuiskomen op een warme plek? De app regelt het allemaal voor je. Informeer naar de mogelijkheden bij jouw energieleverancier. Verschillende maatschappijen maken al gebruik van deze functie.

De robotstofzuiger

Ook robotstofzuigers zien er ontzettend futuristisch uit, maar ze zijn toch al een aantal jaren op de markt. Eerst was de consument nog een beetje sceptisch vanwege de vele bugs in de stofzuiger. Het aantal fans groeit wel, nu de kinderziektes eruit zijn. Dankzij de app kun je aangeven hoe lang het apparaat voor jou aan het werk mag. Een robotstofzuiger geeft je dus een schoon huis, zonder dat jij veel hoeft te doen. Dit apparaat kan echt veel meer dan enkel zorgen voor leuke kattenfilmpjes op Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *