Woontips

Verschillende soorten aanhangwagens

Er zijn een aantal soorten aanhangwagens. Wij hebben hieronder de drie populairste modellen aanhangers op een rijtje gezet.

Oplegger

De opleggen is een aanhangwagen die beschikt over een koppeling. Deze koppeling dient bij opleggers ook als steunpunt. Opleggers worden geborgd met een kingpin en rust op de koppelschotel. De oplegger kan over de schotel draaien. Vrachtvervoer maakt veelal gebruik van een trekker-oplegger-combinatie.

De oplegger is een aanhangwagen met een koppeling die ook als steunpunt dient. De oplegger wordt geborgd met een kingpin en rust op de koppelschotel van de trekker. Over de schotel kan de oplegger draaien. Verreweg het meeste vrachtvervoer wordt met een trekker-oplegger-combinatie uitgevoerd.

Autonome aanhangwagen

Een autonome aanhangwagen wordt ook wel schamel genoemd en is een aanhanger die aan beide uiteinden één of meerdere assen heeft. Hierdoor kan de aanhangwagen autonoom (op zichzelf) blijven staan. Ongeacht de verdeling van de lading. De schamel wordt aan het trekkende voertuig gekoppeld met een vangmuilkoppeling. Bij aanhangwagens tot 3500kg wordt vaak een kogelkoppeling gebruikt.

Middenasser

Een middenasser aanhangwagen wordt via een vangmuilkoppeling of via zijn dissel aan de trek haak gekoppeld. Een middenasser heeft een tot drie assen in het midden onder het zwaartepunt. Het comfort van de aanhanger is tijdens het rijden niet optimaal, maar verder brengt het wel voordelen met zich mee. Namelijk: meer laadruimte en gemakkelijk achteruit rijden.

Aanhangwagen kopen of leasen

Bent u op zoek naar een aanhangwagen? Kies dan voor een stabiele, betrouwbare en robuuste aanhanger. Jarenlang is Hapert dé marktleider op het gebied van aanhangwagens in de gehele Benelux. Niet voor niets natuurlijk. De aanhangwagens van Hapert staan voor kwaliteit en dat is duidelijk te merken als u een Hapert aanhanger bezit. Wilt u een aanhanger kopen of leasen? Ga naar Hapert.com/nl/aanhangwagens voor alle aanhangwagens van dit merk uit Nederland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *