Woontips

Verhuizen: Informatie, tips en een checklist

Als het werkelijk gaat gebeuren kom je er pas achter wat een grote en lastige klus het is: verhuizen. Zie jij het niet zitten om uiteindelijk in de knoei te komen met sommige onderdelen van de verhuizing? Zorg dan dat je deze tekst nauwkeurig leest. Hierin vind je enkele belangrijke stappen en tips die je waarschijnlijk veel tijd gaan besparen als het goed uitgevoerd wordt. Ben je al eens verhuist? Denk er niet te makkelijk over. Bij elke verhuizing komen weer andere verstuikingen voor. Let dus goed op!

Tip 1: Bespreek van tevoren een datum af

Werk naar een datum toe. Spreek deze goed af met de verhuizers die je gaat inhuren en met al je kennissen en familieleden die je gaan helpen. Naar een datum toewerken stimuleert om door te weken. Je wilt je hui natuurlijk niet lang een rotzooi hebben. Maar pas op! Begin ook niet te laat. Een datum vaststellen betekent niet gelijk dat je alle tijd hebt. Het helpt simpel weg je te stimuleren.

Tip 2: Maak een plattegrond

Om het de mensen die je helpen te verhuizen zo makkelijk mogelijk te maken, zou je kunnen denken aan het maken van een plattegrond van je nieuwe woning. Geef bijvoorbeeld elke kamer en ruimte een kleur. Zet deze kleuren op de dozen. Zo weten de verhuizers gelijk waar de spullen moeten komen. Zo voorkom je dat je na de verhuizing spullen kwijt bent of van alles nog moet verplaatsen.

Tip 3: Maak een checklist.

Na deze tip zal uitgelegd worden deze op te stellen. Waarom een checklist? Het is eigenlijk best simpel. Mensen houden van het werken met een schema. Het brengt duidelijkheid. Als je iets vergeten denkt te zijn, kan je dat altijd checken. Ga er dus ook goed voor zitten. Zo’n checklist is niet 1,2,3 gemaakt. De keuze hoe precies je de lijst maakt ligt dan ook bij jou.

Stel een duidelijke checklist op

Maar eerst een checklist voor je zelf.

  1. Verhuisbedrijf huren

Een verhuisbedrijf inhuren of een goed verhuisbedrijf vinden kan soms een behoorlijk klus zijn, omdat er veel aanbod is. De kwaliteit, kosten en snelheid verschillen bij veel van deze bedrijven. Bekijk bijvoorbeeld de recensies op google.

  1. Huur of koop verhuisdozen

Verhuisdozen huren bij een verhuisbedrijf kan je veel geld besparen. Als je de dozen zelf koopt, zijn ze erg duur. In de tijd dat je weer gaat verhuizen zijn waarschijnlijk ook verouderd of je bent ze kwijt.

  1. Pak alles slim in

Zorg dat je spullen heel blijven tijdens het verhuizen. Doe dit door je spullen slim in te pakken. Doe geen lichte en breekbare spullen bij zware voorwerpen in een doos. Zorg dat dozen goed vol zitten, zodat er niks gaat schuiven in de verhuis bus.

Maak nu een checklist voor de verhuizers.

  1. Welke dozen eerst?

Zorg dat je een plan hebt van welke dozen, waar moeten komen. Zorg dus dat de volgorde duidelijk en logisch is. Als de gang met dozen met schoenen wordt vol gezet kan er daarna niemand meer langs. Zorg dus dat zulke dingen laten pas gedaan worden

  1. Hoelang gaat het duren?

Maak een inschatting over de tijd dat het gaat kosten. Vraag dit gerust aan de verhuizers. Zij zijn ervaren in dit inschatten.

  1. Zijn er bijzonderheden?

Elk huis heeft zijn eigen obstakels. Gaat de voordeur automatisch dicht, of past de bank niet door de voordeur? Zorg dat je dit meldt naar de verhuizers. Zij kunnen zich hierop voorbereiden met het nodige materiaal.

Wanneer je naar het buitenland gaat verhuizen, kun je ook Nederlandse verhuisbedrijven inschakelen die jouw internationale verhuizing van a tot z regelen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *