Woontips

Verhuisdozen inpakken: waar begin je?

Weet je al hoeveel verhuisdozen je nodig hebt? Dan kun je deze bestellen. Heb je de verhuisdozen al binnen en in elkaar gevouwen? Dan kan nu kan de verhuizing eindelijk beginnen! Omdat je immers niet elke week verhuist en hier misschien weinig ervaring in hebt denken wij dat je wel de nodige tips kunt gebruiken. Want weet jij dat er heel wat verschillende dingen komen kijken bij het inpakken met verhuisdozen? Ten eerste is het sóórt verhuisdoos erg belangrijk. Wil je kleding in dozen vervoeren? Dan heb je bijvoorbeeld de garderobedoos nodig. Heb je grote objecten zoals bijvoorbeeld antieke klokken? Dan kun je de barreldoos gebruiken. Bekijk Verhuisdozenshop.nl voor alle verschillende verhuisdozen en bestel deze meteen! Verder kun je hier ook extra materiaal bestellen zoals inpakpapier, wikkelfolie of bijvoorbeeld een matrashoes. Zo kun je al je spullen netjes en beschermd vervoeren.

Verhuisdozen inpakken: tips

Tijdens het inpakken van de dozen moet je uiterst systematisch te werk gaan. Hou het voor jezelf dan ook zo overzichtelijk mogelijk. Probeer kamer voor kamer in te pakken, want als je alle ruimtes een voor een afwerkt en de dozen duidelijk labelt met stickers kun je in de nieuwe woning gelijk alles op de goede plek zetten. Zo zorg je er dus ook voor dat later het uitpakken soepel verloopt. Heb je misschien ook waardevolle spullen? Pak deze dan apart in en zet ze op een plek waar je meteen bij kunt. Zo voorkom je dat je deze spullen tijdens de hectische verhuizing zoekraken. Zorg er dan ook voor dat deze dozen als eerste verhuisd worden naar je nieuwe woning zodat je ze meteen op een veilige plek kunt zetten. Verder moet je er goed op letten dat je breekbare objecten zoals servies inpakt met vulmateriaal, zoals bijvoorbeeld bubbelplastic of handdoeken, want je wilt natuurlijk niet dat deze tijdens de verhuizing beschadigen of breken. Probeer de verhuisdozen ook zo optimaal mogelijk te vullen. Dit wil zeggen: laat de dozen niet halfleeg. Het komt vaak voor dat niet gevulde dozen tijdens het stapelen indeuken waardoor de spullen in de doos beschadigt raken. Bundel kleine onderdelen die bij elkaar horen dan ook samen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld draden, kabels of apparaten. Wat je ook zeker niet moet vergeten is dat je de dozen niet te vol moet maken. Een doos van bijvoorbeeld 30kg is al erg zwaar. Verdeel het gewicht over de dozen en probeer de wat zwaardere spullen te combineren met de wat lichtere spullen. Zo spaar je niet alleen je eigen rug of die van de verhuizers, maar voorkom je ook dat een doos uitscheurt waardoor alle spullen eruit kunnen vallen. Hoe beter de kwaliteit van de verhuisdoos hoe sterker deze natuurlijk is. Op de doos staat vaak de maximale hoeveelheid aangegeven.

Verhuizing zelf doen of uitbesteden?

Aan de andere kant zijn er ook de praktische zaken, want ga je de verhuizing zelf doen of huur je een verhuisbedrijf in? Een verhuisbedrijf is duurder, maar het kan je zoveel werk uit handen nemen! De prijzen van verhuisbedrijven verschillen wel enorm, echter hebben zij wel zo hun voordelen. Wil je een indicatie van de kosten? Vraag dan online gratis verhuisoffertes aan bij meerdere verhuisbedrijven in jouw regio, zodat je een duidelijk beeld krijgt van de kosten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *