Woontips

Tuin aanpassen? Ga planmatig te werk!

Nee, dit vinden wij geen vorm van open deuren intrappen. Veel te vaak beginnen mensen in het wilde weg zonder een duidelijk schema en/of komen in de knoop met hun budget.

En dat hoeft helemaal niet! Het opstellen van een degelijk plan is helemaal niet zo’n zware dobber, helemaal niet zolang je hiervoor een duidelijk stel regels hanteert. Want zodra je een schutting wilt bouwen, een tuinhuis neer wilt zetten, een gazon aanleggen én een moestuin beginnen – plus misschien nog wel een plethora aan andere klussen! – dan zul je hier een bepaalde volgorde in aan moeten brengen. Gelukkig weten wij daar alles van en kunnen we een beetje orde scheppen in de potentiële chaos. Lees en leer!

Plan maken

Laten we maar eens van een simpel voorbeeld uitgaan; je wilt je tuin en zeker je vijver onder handen nemen. Dat is natuurlijk een prachtige ambitie. Maar je schiet er niets mee op wanneer je zomaar lukraak begint aan een project dat behoorlijk wat van je tijd en/of geld in beslag kan nemen. Welk onderdeel van je klus heeft nu de grootste prioriteit, welke karweien hebben geen waarde of kunnen nog wel een seizoentje wachten? Kill your darlings is ons devies! Maak van je longlist een shortlist en zet de uiteindelijke klussen in een logische volgorde. Wijk hier niet vanaf, omdat anders je planning én je budget in gevaar komen; voor je het weet heb je een heleboel extra tijd en geld verspild en ben je nog geen stap verder.

Aanpakken!

Althans; wat ga jezelf doen en wat laat je door een professional uitvoeren? Dat is ook iets wat je voor jezelf zult moeten bepalen. Ga je zelf aan de slag? Zorg er dan voor dat je in het bezit bent van de beste gereedschappen en materialen! Wellicht staat je schuur er vol mee, misschien kun je ontbrekende zaken op je wensenlijstje lenen van familie en/of vrienden. En de rest koop je natuurlijk in je tuincentrum of doe-het-zelfzaak.

Houd in je budget wel rekening met kwaliteit. Zo wil je natuurlijk dat je tuin wordt voorzien van een uitstekend bewateringssysteem en je vijver van de juiste pompen en andere vormen van verzorging. Dan wil je wel een merk uitkiezen dat dit alles kan waarmaken! Op onder andere Ubbink, Hozelock en Oase kun je vertrouwen. Neem dat maar van ons aan!

Veel succes met je renovatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *