Woontips

Tips voor een sfeervolle slaapkamer

In de slaapkamer kom je tot rust. Maar naast praktisch wil je ook dat de slaapkamer er sfeervol uit ziet. Want ongemerkt breng je toch een groot deel van je leven door in je slaapkamer. Met deze tips maak je jouw slaapkamer op eenvoudige wijze een stuk gezelliger.

Symmetrie creëren

Licht is de ideale bron om rust in je slaapkamer te creëren. Dit kun je doen door bijvoorbeeld de verlichting op symmetrische wijze te plaatsen. Plaats op ieder nachtkastje een lamp. Of plaats een wandlamp aan iedere kant van het bed. Naast symmetrie is het voordeel van een lamp naast je bed dat je niet de grote lamp aan hoeft te zetten. Hierdoor kan je partner in de avond of ochtend rustig doorslapen.

Benadruk wanddecoratie

Wakker worden in een sfeer die je zelf bepaalt. Dat is toch fantastisch? Open je ogen en geniet van een sfeervol schilderij of een prachtige familiefoto aan de wand. Om in de avond ook nog te kunnen genieten van je wanddecoratie kun je ze in de schijnwerpers zetten. Dit kun je doen doormiddel van spotjes in het plafond of een wandlamp.

Vloerkleed

Een vloerkleed in de slaapkamer is helemaal hip. Zo’n kleed biedt niet alleen warmte aan je koude voeten, ook is het nog eens goed voor de akoestiek in de slaapkamer. En het staat natuurlijk ook gewoon erg gezellig! Vloerkleden heb je in vele soorten en maten. Wil je een bohemian sfeer creëren? Kies dan voor een jute vloerkleed. De textuur en kleur van een jute vloerkleed geeft het gevoel alsof je buiten een klein beetje naar binnen hebt gehaald.

Opgeruimd staat netjes

Ook draagt een opgeruimde slaapkamer bij aan meer sfeer in een ruimte. Voorkom dat er onnodig kledingstukken rondzwerven. Leg ook niet overdreven veel kussens of dekentjes op je bed neer. Dit kan namelijk erg rommelig ogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *