Woontips / Woontrends

Tips om je huis te isoleren

De nieuwere huizen hebben vaak al een goede isolatie, maar vooral oudere huizen zijn vaak niet goed geïsoleerd. Je huis isoleren is vaak een investering, maar levert op de lange termijn bijna altijd winst op omdat je omlaag kan gaan in je stookkosten. Daarnaast zorg je er ook nog eens voor dat als je het huis isoleert dat je huis meer waard wordt. Daarom is je huis isoleren een goede investering. In sommige huizen kan je jaarlijks tot zelfs 1.400 euro besparen door je huis beter te isoleren. Kortom; tijd om je huis te isoleren! Maar hoe isoleer je jouw huis eigenlijk? Riboglas geeft een aantal tips op welke manieren jij je huis beter kan isoleren. Hopelijk kan je hiermee aan de slag! 

Dakisolatie

Een van de beste manieren om je huis te isoleren is door je dak te isoleren. Er zijn verschillende methodes om je dak te isoleren; je kan hem aan de binnenzijde of aan de buitenzijde isoleren. Je kan zelf isolatiemateriaal over je dakpannen heen spuiten aan de buitenzijde. Het nadeel hiervan is wel dat dit veel minder goed isoleert dan als je dit laat doen door een professioneel bedrijf en het dus maar een beperkte invloed heeft. Een andere manier is om binnenshuis je dak te isoleren. Hiervoor zijn veel doe-het-zelf installaties verkrijgbaar die het voor je mogelijk maken om dit zelf te doen voor je huis. Het is hierbij echter wel verstandig om bij een bouwkundige of dit wel mogelijk is in jouw huis en wat voor soort doe-het-zelf isolatie pakket je nodig hebt. 

Dubbel glas

Een andere goede manier om je huis beter te isoleren, is door dubbel glas te nemen. Dubbel glas, ook wel HR-glas genoemd, is een van de bekendste manieren om je huis beter te isoleren. Het zorgt ervoor dat warmte beter binnen blijft en minder kou naar buiten gaat waardoor je flink op je stookkosten kunt besparen. Let hierbij wel op dat je de juiste kozijnen hebt; vooral bij oudere huizen zit dit er niet standaard in geïnstalleerd. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *