Woontips

Tips bij een verhuizing

Een verhuizing is een grote en spannende klus. Daarom is het belangrijk dat je alles tot in de puntjes geregeld hebt. Vaak begint het met een fout bij de verdeling van de taken die kan oplopen tot andere fouten.

Ordenen

Naast spullen is het ook belangrijk om andere taken te ordenen. Een verhuizing zorgt namelijk voor een grote chaos. Vaak maken mensen de grote fout om oneindig veel memo’s te gebruiken. Dat zorgt voor een grote rommel omdat je die briefjes vaak kwijt raakt. Daarom kan je het beter in bijvoorbeeld excel gaan ordenen. Mocht je daar niet handig mee zijn dan kan je beter een schrift gebruiken. Zo heb je alles op een plek.

Haast bij verkopen

Een andere grote fout is een huis met haast verkopen. Iedereen wilt natuurlijk hun huis snel kunnen verkopen maar dat zorgt ervoor dat je huis voor een veel te lage prijs weggaat. Als dat gebeurt kom je vaak in de problemen met je toekomstige hypotheek. Dus mocht je bijvoorbeeld je huis in Nijmegen snel willen verkopen dan kun je terecht bij Bagro Vastgoed. Hun kopen jouw huis over voor een eerlijke prijs en verkopen hem voor je. Zo heb je toch nog profijt van het snel verkopen van je huis.

Hulp

Vaak is het noodzakelijk om hulp in te schakelen. Een verhuizing is een te grote klus die je niet alleen aankunt. Hulp kan zowel van professionele verhuizers zijn als van familie en vrienden. Als je hulp aan verhuizers vraagt dan is het verstandig om van tevoren verschillende offertes aan te vragen zodat je er een kunt kiezen binnen jouw budget. Vaak hebben ze het ook heel druk. Daarnaast kan je ook nog hulp vragen aan familie en vrienden. Geef ze niet te zware klussen. Je kan ze bijvoorbeeld wel laten inpakken of laten helpen met spullen weggooien. Zodat er wat werk uit handen wordt genomen.

Adres wijziging

Natuurlijk bestaat een verhuizing niet alleen maar uit het verkopen en verhuizen. Je moet namelijk ook veel administratieve dingen. Zoals het wijzigen van je adres. Je moet namelijk bij verschillende instanties je adres wijzigen. Daarnaast zullen de nieuwe bewoners nog wel voor een bepaalde tijd jouw post ontvangen. Daarom heeft PostNL een speciale verhuisservice waardoor die post kosteloos wordt doorgestuurd naar je nieuwe adres. Zo ben je de nieuwe bewoners niet tot last.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *