Woontips

Sluit jouw terrein af met een houten poort op maat

Je hebt een nieuw huis gekocht, een droomhuis. En bij dat huis zit een enorme hectare grond. Met een oprijlaan kun je jouw woning bereiken. Helaas zitten er aan dit droomhuis ook wat nadelen verbonden. Zo is een huis met oprijlaan erg in trek voor onbevoegden en deze wil je graag buiten je terrein houden. Door een houten poort te laten plaatsen, kun je jouw terrein compleet afsluiten en maak je het deze onbevoegden een stuk lastiger jouw terrein te betreden. Je kunt houten poorten op maat laten maken, zodat de poort altijd perfect aansluit aan jouw tuin.

Een poort die aansluit op de stijl van jouw tuin

Net als bij het interieur van je woning, is het ook erg belangrijk dat de stijl van de tuinpoort aansluit bij de stijl van jouw tuin. Heb jij een strakke en moderne tuin, dan misstaat een houten poort met veel klassieke elementen waarschijnlijk. Dat zou enorm jammer zijn. Daarom is het verstandig een houten poort op maat te laten maken. Je krijgt dan een uniek exemplaar, welke speciaal voor jouw tuin is geproduceerd.

Welke poort past bij jouw tuin

Er zijn verschillende soorten stijlen van houten poorten. Wanneer je kiest voor een houten poort om je tuin mee af te sluiten, is het verstandig je eerst goed in te lezen en te bekijken welke stijl poort bij jouw tuin past. Een voorbeeld van een houten poort is de Daelpoort. Deze stijlvolle poort heeft hoge zijkanten en loopt naar het midden toe wat naar benden af. Dankzij de ronde vorm krijgt je tuin op deze manier een hele smaakvolle en elegante aanvulling. Bij een erfafscheiding die wat hoger is, kan deze poort uitstekend. Is jouw erfafscheiding juist wat lager en wil je de poort wat hoger, kies dan een Hazevate poort. De zijkanten zijn hier wat lager en met de ronde beweging naar boven vormt het middelste punt tevens het hoogste punt van de poort. Heb je een wat meer klassieke tuin en wil je jouw poort ook in deze stijl laten maken? Dan is de boogpoort wellicht een goede optie. Met sierlijke bogen krijg je een mooi klassieke uitstraling. Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden en kan een ervaren poortenbouwen voor jou een prima houten poort op maat produceren. Wil jij een houten poort op maat? Neem dan contact op met een ervaren bedrijf en maak van jouw tuin een geweldig plaatje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *