Woonideeën / Woontips

Sfeer aanbrengen in je tuin

Hoe vaak we het al gehoord hebben dat we dit jaar vakantie vieren in eigen land. Door alle maatregelen rondom het COVID-19 virus zien we dat het steeds lastiger wordt om in het buitenland op vakantie te gaan. Het ziet er dus naar uit dat we dit jaar de zomervakantie aan huis gaan vieren. Dan wil je natuurlijk wel dat jouw tuin er gezellig uitziet, zodat je in ieder geval optimaal kunt genieten van het buitenleven. Maar hoe doe je dat? Sfeer aanbrengen in je tuin? We geven je een aantal handige tips waar je direct mee aan de slag kunt.

Tuinverlichting

Ook ‘s avonds wil je natuurlijk nog lekker kunnen genieten in je tuin. Daarom is het belangrijk dat de tuin goed verlicht is. Je kunt je tuin op meerdere manieren verlichten. Hang bijvoorbeeld een aantal wandlampen op aan de schutting en plaats een aantal grondspots om het pad van je tuin te verlichten. Wil je bepaalde plekken in je tuin apart accentueren? Dan zijn prikspots ideaal, omdat deze een grote lichthoek hebben. Jarenlang kunnen genieten van de tuinverlichting? Kies dan voor tuinverlichting led. In aanschaf is het misschien wat duurder, maar op den duur zijn ze voordeliger dan gewone lampen omdat ze een veel langere levensduur hebben. Let trouwens wel op de waterdichtheid van de tuinverlichting. Je wilt natuurlijk niet dat de lampen meteen kapot gaan na een hevige regenbui. 

Loungeset

Een tuin heeft over het algemeen altijd wel een eettafel met stoelen zodat je lekker buiten kunt eten, maar vergeet zeker ook niet de voordelen van een loungeset in je tuin. Hoe fijn is het als je ‘s avonds na het eten op een bank kunt ploffen zodat je lekker kunt uitbuiken met een kop koffie erbij? Loungesets zijn er in verschillende soorten. De meest bekende variant is de loungehoek. Kenmerkend hieraan is de hoekbank, zodat je aan twee kanten lekker met de benen languit kunt liggen. Daarnaast heb je bijvoorbeeld ook dining loungesets. De tafel van de loungeset is dan net wat hoger, zodat je er ook aan kunt eten. Dan heb je dus twee in een!

Planten

En vergeet ook zeker niet om wat leuke planten en bloemen in je tuin te plaatsen. Dit maakt de tuin meteen een stuk gezelliger. Kijk wel wat de juiste tijd is om planten te plaatsen en bedenk goed op welke plekken je de planten wilt gaan plaatsen. Kijk bijvoorbeeld naar de hoeveelheid zon, schaduw en wind. Als je dit goed in kaart hebt gebracht kun je beter bepalen welke tuinplant geschikt is voor die plek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *