Woontips

Schoonmaken op een groene manier

Je ziet het in elke branche terugkomen; milieubewust, op een maatschappelijk verantwoordelijke manier bezig zijn. Zo ook in het schoonmaken. Dit betekent geen chemicaliën mee die schadelijk zijn voor milieu of mens en duurzaam te werk gaan. Maar hoe zorg je ervoor dat je groen aan het schoonmaken bent? Hoe weet je of de producten die jij gebruikt om schoon te maken wel ‘groen’ zijn? In dit blog krijg je een aantal tips van een schoonmaakbedrijf, waardoor jij op een maatschappelijk verantwoorde manier je huis schoon kan krijgen. 

Maak gebruik van natuurlijke middelen

Chemicaliën werken. Zo simpel is het. Je maakt vooral lastige vlekken het makkelijkst schoon met chemicaliën omdat deze de lastige vlekken op weten te lossen. Er zijn echter meestal ook flink wat andere oplossingen om deze vlekken weg te krijgen. Je moet alleen even verder kijken dan je neus lang is. Een van de manieren om veel schoon te krijgen, is door het gebruik van natuurlijke producten. Voorbeelden hiervan zijn azijn, citroen en baking soda. Met deze producten kan je met een beetje slim gebruik ontzettend veel schoon krijgen. Een voorbeeld hiervan is de oven schoonmaken: Alles wat je moet doen is een bakje azijn erin zitten, oven even aanzetten op 160 graden voor tien minuutjes en vervolgens zijn de resten in de oven er ontzettend makkelijk af te krijgen. Zorg dus dat je op onderzoek uitgaat hoe je bepaalde vlekken kan verwijderen en dan kan je op hele groene manier schoonmaken.

Met de hand

Een andere manier om milieubewust schoon te maken is door minder dingen aan een apparaat over te laten, maar in plaats daarvan zelf aan de slag te gaan. Let wel op; dit kan behoorlijk veel tijd en energie kosten. 

Een voorbeeld hiervan afwassen. Een vaatwasmachine maakt het leven van heel veel mensen een stuk gemakkelijker en de meeste mensen moeten er ondertussen niet meer aan denken om met de hand af te wassen. Maar als je met de vaatwasser wast, ben je zo’n vier keer zoveel energie kwijt dan als je het met de hand doet. Een ander voorbeeld is de droger. In plaats van kleding altijd in de droger doen, kan de wind je een hoop energie besparen. Hang je kleding op een zonnige dag gewoon lekker aan de lijn en het is zo droog. 

Meer tips over schoonmaken? Neem eens een kijkje op vanberkel-schoonmaak.nl.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *