Woontips

Redenen om voor raamhorren te kiezen deze zomer

We kennen het allemaal wel: je wil ‘s avonds lekker gaan slapen maar je wordt wakker gehouden door het gezoem van muggen die rondvliegen op je slaapkamer. Natuurlijk wil je je slaapkamer goed luchten door de ramen open te zetten, maar muggen zijn hier het vervelende gevolg van. Wil je voortaan zorgeloos de ramen open kunnen zetten zonder last te krijgen van allerlei ongedierte? Dan zijn raamhorren de perfecte oplossing. In deze blog geven we je een aantal redenen waarom je zou moeten kiezen voor raamhorren deze zomer!

Ventilatie voor een betere gezondheid

Een van de redenen waarom raamhorren zo handig zijn, is het feit dat je je huis beter ventileert. Als er insecten naar binnen vliegen telkens als je je raam openzet, zul je na verloop van tijd angstig worden om je raam open te zetten en dit dan ook minder gaan doen. Maar als je de ramen minder gaat openzetten, komt er minder schone lucht naar binnen. Schadelijke stoffen en vocht kunnen zich ophopen, wat de gezondheid niet ten goede komt. Horren dragen eraan bij dat je je ramen gewoon lekker kunt openzetten om je huis goed te ventileren. Dit zal zorgen voor een beter leefklimaat en minder lichamelijke klachten.

Insecten blijven buiten

Als je horren voor je ramen en deuren hebt, zul je je geen zorgen meer hoeven maken om insecten. Een hor zorgt er namelijk voor dat vervelende insecten netjes buiten blijven. Zo hoef je ‘s nachts niet meer wakker te liggen van zoemende muggen!

Pollen krijgen geen kans

Ook zijn horren heel fijn voor mensen met hooikoorts. Als je namelijk kiest voor een hor waarvan de gaatjes klein genoeg zijn, zullen pollen worden tegengehouden door de hor. Dus ook als je hooikoorts hebt, kun je gewoon lekker ramen en deuren openzetten en genieten van frisse lucht!

Raamhorren en deurhorren zijn op maat te maken

Een bijkomend voordeel is dat horren op maat te maken zijn. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er voor jouw raam of deur geen geschikte hor is. Zelfs voor lastige plekken zoals een draaikiepraam of dubbele tuindeuren zijn er raamhorren en deurhorren beschikbaar.

Schoonmaken is een fluitje van een cent

Het schoonmaken van een hor is nou eenmaal ontzettend makkelijk. Het is belangrijk voor de levensduur van je hor om deze regelmatig te ontdoen van zand en vuil. Door zand en vuil kan je hor namelijk sneller verslijten. Maar dat is helemaal geen probleem! Met een borstel of de stofzuiger kun je de hor namelijk gemakkelijk en snel schoonmaken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *