Woontips

Redenen om te kiezen voor plissé hordeuren

Nederlandse zomers kunnen lang en warm zijn, waardoor het huis steeds verder opwarmt. Om dan wat verkoeling naar binnen te krijgen moeten ramen en deuren open. Het nadeel daarvan is echter dat met de frissere lucht ook allerlei beestjes naar binnen komen. Muggen en vliegen, maar ook kruipend ongedierte zoals spinnen. Om te voorkomen dat je huis een plek van zoete inval wordt kun je horren gebruiken. Die laten de frisse lucht binnen en houden alle ongewenste beestjes buiten.

 

Mogelijkheid om een plissé hordeur op maat te maken

Voor een deur is de keuze voor een hor soms best lastig. Niet elk deurkozijn is precies haaks en er zijn veel verschillende maten. Een standaard hordeur past dan niet. Gelukkig hebben fabrikanten dit ook ingezien en hebben ze plissé hordeuren ontwikkeld die precies op maat gemaakt kunnen worden. Hierdoor voorkom je dat de hordeur de opening niet goed afsluit en het ongedierte toch je huis binnen komt.

 

Ook is het mogelijk om een plissé hordeur te gebruiken bij afwijkende afmetingen van het deurkozijn, bijvoorbeeld bij een dubbele deuropening of een schuifpui.

 

Duurzaamheid

Voor een plissé hordeur gebruiken fabriekanten stevig gaas. Dit wordt zo bewerkt dat de vouw altijd weer in dezelfde positie terugkomt. Daardoor is het goed bestand tegen het herhaaldelijk openen en sluiten van de hordeur.

 

Daarnaast heeft een plissé hordeur geen draaiende onderdelen of magneten. Dat zijn de onderdelen die bij een gewone hordeur het snelste verslijten, waardoor al snel de aanschaf van een nieuwe hordeur noodzakelijk is.

 

Gebruiksgemak

Een plissé hordeur is gemakkelijk te gebruiken voor mensen van alle leeftijden. Het kost niet veel kracht om de deur open en dicht te schuiven. Daarnaast hoef je niet handig te zijn. Kinderen laten vaak de deur los. Bij een rolhor resulteert dit in een grote knal doordat hij helemaal opengaat en tegen het kozijn knalt. Een plissé hordeur blijft echter staan in de positie waarin hij stond toen hij werd losgelaten. Dat resulteert niet alleen in een stukje rust, maar ook in minder ongedierte als iemand de hordeur niet goed dicht doet.

 

Conclusie

Een plissé hordeur is een efficiënte en duurzame keuze om ongedierte buiten te houden terwijl  frisse lucht je huis instroomt. Het maakt niet uit in welke deuropening je de plissé hordeur wilt plaatsen, er is (bijna) altijd een passende optie te vinden. Daarnaast is het een duurzame keuze want plissé hordeuren hebben een lange levensduur en vergen behalve af en toe afnemen met een doekje geen onderhoud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *