Woontips

Ratten bestrijden in huis

Niemand zit te wachten op een rattenplaag. Ratten kunnen voor geluidsoverlast zorgen, knagen alles kapot en kunnen eenvoudig ziektes overbrengen. Daarom is het verstandig om ratten te voorkomen i.p.v. bestrijden. In dit artikel vertellen we jou meer over een rattenplaag in het algemeen en hoe je ratten het beste kunt voorkomen.

Zijn ratten gevaarlijk?

Ratten kunnen gevaarlijker zijn dan je denkt. Ratten knagen net als muizen alles kapot en bijten dus ook in kabels en bedradingen. Dit kan een kortsluiting en dus een brand tot gevolg hebben. Daarnaast bijten ratten in wanden, leidingen en isolatiemateriaal. Wanneer je last hebt van een rattenplaag kan de schade dus al snel oplopen. Ratten zullen hun voortanden moeten gebruiken om ze scherp en kort te houden, vandaar dat ze werkelijk waar overal aan knagen.

Wat kun je tegen ratten doen?

Wanneer je last hebt van een rattenplaag of het vermoeden hebt dat je last hebt van ratten, kun je verschillende dingen doen. Ten eerste om te kijken waar de rat s’ nachts vandaan komt. Dit zou een tactisch punt kunnen zijn om een rattenklem of rattenvergif neer te leggen.

De beste manier om ratten te voorkomen is met sonar geluiden. De ratten hebben een hekel aan sonar geluiden en zullen daarom gegarandeerd uit de buurt blijven. Het voordeel hiervan is dat je ook geen ratten hoeft te doden om van ze af te komen. Meer weten? Breng een bezoek aan ratten bestrijden.

Daarnaast is het goed om te weten dat ratten graag naar onhygiënische plekken toe komen. Wanneer jij jouw tuin goed schoon houdt, is het een stuk makkelijker om ratten te voorkomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *