Woontips

Milieuvriendelijke oplossingen voor thuis

Een huis kan je milieuvriendelijk maken door energielekken en onderhoudskosten terug te dringen tot een minimum. Het nemen van onderhoudsvriendelijke groene daken, het isoleren met Icynene en het vervangen van oude lampen met LED-verlichting is een goede stap in de richting van verduurzaming. Tevens is het laten installeren van een laadpaal thuis ook geen slecht idee indien je ook de hoeveelheid uitlaatgassen wilt verminderen met een elektrische auto. Hoe dan ook heb je veel opties om aan het milieu te denken. Hieronder een aantal van die ideeën toegelicht.

Groene daken voor een milieuvriendelijke upgrade

Deze unieke constructies worden ook wel levende daken genoemd. Groene daken zijn op een aantal manieren zowat de belichaming van “groene” upgrades voor het huis. Allereerst, zoals je op de onderstaande foto kunt zien, zijn ze letterlijk groen met verse levende planten en gras. Ten tweede helpen ze de woning te isoleren, waardoor de energiekosten dalen. Daarnaast zullen groene daken helpen om regenwater te beheersen door overtollig water vast te houden en op te nemen in de planten. Lees meer op woonpraat.nl. De luchtkwaliteit wordt verbeterd, terwijl de stedelijke hitte-eilandeffecten worden verminderd. Het is een algemene overwinning voor het milieu en uw portemonnee op de lange termijn, vooral als u in een meer stedelijke omgeving woont waar tuinruimte schaars kan zijn.

Isoleren met Icynene

We weten allemaal dat isolatie een belangrijk aspect is om uw huis zowel comfortabel als energiezuinig te houden. Wat u misschien niet weet, is dat er nieuwe en verbeterde opties zijn om uw huis veel milieuvriendelijker te maken. Voer Icynene in. Deze spray-on schuimisolatie is gemaakt van ricinusolie en kan eenvoudig op verfniveau op muren en plafonds worden gespoten. Zodra het aan het oppervlak is bevestigd, zet Icynene uit tot bijna 100 keer zijn volume, waardoor een sponsachtige substantie ontstaat die resulteert in een dikke deken van isolatie. De stof dicht luchtlekken af, stopt tocht en dempt geluid. Het zal ook schimmelvorming voorkomen, een gezonde bonus. Omdat het zo luchtdicht is, heb je een aanvullend ventilatiesysteem nodig.

LED-lampen voor weinig energiekosten

Gloeilampen waren lange tijd de standaard in woningen, maar dat maakte de laatste jaren plaats voor compacte tl-lampen. De nieuwste en meest efficiënte technologie op het blok is echter LED. Lichtgevende dioden bestaan ​​ook al heel lang, maar zijn pas onlangs getransformeerd tot een haalbare optie voor het verlichten van onze huizen. Ze zijn efficiënter, gaan langer mee, gaan langer mee en zijn veelzijdiger dan de vorige lampstandaarden en gaan jaren mee. Ze verbruiken minder energie en kunnen worden gevormd tot unieke ontwerpen. Hoewel de initiële kosten hoger zijn, zullen ze besparingen opleveren die veel verder gaan dan elke andere lamp op de markt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *