Woontrends

Met een foto op glas kunt u alle kanten op

Bent u op zoek naar een unieke vorm van wanddecoratie of naar een manier om een foto die u dierbaar is te vereeuwigen, dan is een foto op glas een goed idee. De techniek die dan gebruikt wordt is exact zoals de term doet vermoeden: uw foto wordt op glas gedrukt en afgewerkt met een beschermlaag. Op die manier heeft u een beschermde foto, een uniek aandenken en een afbeelding aan de muur die een keer anders is dan de standaard fotolijst. Met een foto op glas kunt u werkelijk alle kanten op.

Een foto op glas voor verschillende ruimtes

Er zijn verscheidene omstandigheden te bedenken waarin een afbeelding op glas niet zou misstaan. Thuis is dit natuurlijk schitterend als u een foto heeft van uw gezin, familie, huisdieren of een onvergetelijk moment. Maar ook als u een manier zoekt om uw bedrijfslogo te verkondigen in uw receptieruimte, als u een wachtkamer wilt decoreren, als u een kunstgalerij bezit of als u een hotelkamer opnieuw wilt decoreren zijn foto’s op glas een uitstekende optie. 

Glas als materiaal is ideaal

Glas lijkt misschien niet een voor de hand liggend materiaal om foto’s op te drukken. De meer standaard materialen zijn dan canvas, karton of hout. Echter, glas is een ideaal materiaal om hiervoor te gebruiken en wel om verschillende redenen.

  • Glas is een natuurlijk materiaal en geeft uw foto een luxe uitstraling. 
  • Glas is sterk en bijzonder krasbestendig. Als u de foto in een ruimte wilt hangen die veel gebruikt wordt dan hoeft u niet bang te zijn dat deze zal beschadigen.
  • Glas kan daarom niet kromtrekken of vervormen en zal er altijd strak en modern uitzien.
  • Uw foto op glas is gemakkelijk schoon te houden.

Een goedkoper alternatief: plexiglas

Een foto op glas is doorgaans wel vrij prijzig en deze prijzen zijn niet voor iedereen haalbaar. Daarom kunt u ook een alternatief overwegen en dat is de foto op plexiglas. Dit is goedkoper, maar plexiglas mist de sterkte en de uitstraling die glas wel heeft. Daarom is dit een goede optie als u de foto bijvoorbeeld achter de balie van de receptie hangt of op een andere plek waar weinig mensen deze kunnen beschadigen. Op afstand zal het verschil tussen glas en plexiglas ook eigenlijk niet zichtbaar zijn. Wilt u pronken met uw foto, wilt u dat mensen deze van dichtbij gaan bekijken en wilt u er indruk mee maken? Dan is het beter om te investeren in een foto op glas.

Wat zijn uw opties?

Kiest u voor een foto op glas, dan heeft u vele opties. De eerste keuze die u moet maken is die van de foto. U kunt dan elke foto gebruiken die u wilt, dus van een eigen foto tot een stockfoto, zo lang deze maar van voldoende kwaliteit is om vergroot te worden. Daarna moet u een beslissing maken over de afmetingen, de dikte van het glas en het ophangmechanisme. Wat u ook kiest, u zal met een foto op glas niet worden teleurgesteld. boerenvanwijk.nl print als een van de weinige bedrijven in Nederland op écht gehard glas en plexiglas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *