Woontips

Met deze tips je nieuwe woning helemaal woonklaar maken

Wanneer je gaat verhuizen, komt daar veel voorbereidingswerk bij kijken. Er zijn veel dingen die je moet regelen wanneer je gaat verhuizen. Je moet er voor zorgen dat je al je spullen bij elkaar hebt, dat ze compleet en nog heel worden verplaatst naar je nieuwe adres, dat je eventueel staat ingeschreven bij je nieuwe gemeente en nog veel meer. Je moet namelijk ook denken aan de inrichting van je huis. Want staan alle spullen die je hebt, wel leuk in je nieuwe woning? Wanneer je dit artikel leest, ben jij er helemaal klaar voor om te gaan verhuizen.

(Af)maken en vervangen

Er zijn een aantal dingen in je huis die je makkelijk zelf zou kunnen doen. Je hoeft eigenlijk alleen maar een beetje onderzoek te doen, maar je kan bijvoorbeeld prima zelf behangen en sauzen. Je kan er natuurlijk altijd voor kiezen om dit ook te laten doen, maar met een beetje inzet en voorbereiding, lukt het vast ook zelf. Er zijn natuurlijk mensen onder ons, die echte doe-het-zelvers zijn. Ze kunnen van alles zelf timmeren en maken. Het lijkt soms wel magie. Wanneer je zo iemand bent, of je kent iemand die wel wat verstand van badkamers en kapotte lampen, is het overbodig om iemand in te huren die dit voor je doet. Wanneer je wel wat ervaring hebt met doe-het-zelf klusjes, maar je vindt het risico te groot, kan je altijd samen met iemand die er verstand van hebt aan de slag gaan. Zo hoef je maar één iemand in te huren en weet je zeker dat het goed gaat. Kijk voordat je bezig gaat met de inrichting van je huis, of alles is naar wens. Ben je tevreden met de badkamer? Zitten er geen deurklinken los? Zijn de muren naar wens? Maak eventueel een checklist als je bang bent om dingen te vergeten. Is alles naar wens? Dan kan je gaan beginnen met het verplaatsen van je spullen.

 Het verplaatsen van je spullen

Het klinkt misschien heel simpel. Je spullen van de ene, naar de andere plek verplaatsen. In sommige gevallen is het inderdaad heel simpel, maar soms kan dit ook best tegenvallen. Je hebt namelijk misschien wel gehoord van verhuisbedrijven die niet netjes met je spullen omgaan. Het kan dan wel eens voorkomen dat je spullen beschadigd raken of zelfs kapot gaan. Dit mag natuurlijk absoluut niet gebeuren, want net dat éne dingetje, kan juist zoveel voor je betekenen. Je moet daarom een verhuisbedrijf in Amsterdam (wanneer je in Amsterdam woont natuurlijk) inhuren die je ook echt vertrouwt. Kijk bijvoorbeeld van te voren naar recensies van verhuisbedrijven. Zorg er voor dat je zeker weet dat het verhuisbedrijf in Amsterdam geschikt is om jouw spullen te verplaatsen.

Verhuislift huren

Het komt natuurlijk regelmatig voor dat je gaat verhuizen naar een bovenverdieping, of juist gaat verhuizen ván een bovenverdieping. Dat kan zijn als je in een flat of appartement gaat wonen of daar van weggaat. Wanneer het voorbeeld wordt genomen dat je van een flat gaat verhuizen naar een appartement op de beneden verdieping, kun je je voorstellen dat het al een hele klus is om al je spullen naar beneden te slepen. Je kan niet al te veel meenemen per keer en je moet elke keer weer die trap op en af. Wanneer je dit hebt gedaan, sta je weer voor een nieuwe uitdaging. Nu moeten namelijk de meubels nog. Je kunt in dat geval een verhuislift huren. Dit is een lift voor je meubels van boven naar beneden, of andersom, wanneer ze te zwaar of te groot zijn om zelf te verplaatsen. De laatste tip van vandaag is dus, om bij het verhuizen zeker een verhuislift te overwegen is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *