Woontips

Maak je lange dagen op kantoor? Zorg voor goed meubilair

Minimaal acht uur per dag, vijf dagen in de week op kantoor spenderen is een lange tijd. Iedere week veertig uur voornamelijk zittend doorbrengen op dezelfde plek, kan zo zijn lange termijn effecten hebben. Wanneer je niet over het juiste meubilair beschikt, kan het zelfs negatieve gevolgen hebben, voor de korte en lange termijn. Goede kantoormeubelen zijn daarom een must have voor ieder kantoor.

Waarom moet je nu goede meubels in het kantoor hebben?

Goed kantoormeubilair is te vergelijken met een goed bed. Je spendeert er ongeveer een derde van je dag. Als we zoveel bedenktijd besteden aan een goed bed is het dus ook niet zo gek om dezelfde aandacht aan kantoormeubelen te besteden. De reden hiervoor is tevens hetzelfde. Comfort en gezondheid staan immers voorop.

Een gezond lichaam zorgt er nu eenmaal voor dat jij, jouw werknemers en collega’s beter kunnen werken. Als je vervelend in de bureaustoel zit werk je nu eenmaal niet lekker. Lichamelijke gezondheid is dus hartstikke belangrijk, zelfs als je werk hebt dat niet fysiek. Zeker als we zien dat het aantal lichamelijke klachten in verband met zittend werk, alleen maar is gestegen. Nek- en rugklachten zijn vrijwel de meest voorkomende lichamelijke klachten in Nederland geworden. Ergonomisch meubilair is dus een must op kantoor.

Hoe kies je nu goed meubilair?

Het uitzoeken van kantoormeubelen is nog niet gemakkelijk. Je moet namelijk een balans vinden tussen de stijl die je aanspreekt en comfort. Gelukkig zijn er tegenwoordig een tal van opties. Ga je een bureau bestellen? denk dan goed na over wat voor een bureau je wil. Eentje die in hoogte verstelbaar is, zorgt voor een betere zithouding. Zit-sta bureaus zijn tegenwoordig alom bekend en vrijwel gemeengoed geworden.

Een bureau bestellen is natuurlijk niet het enige wat je nodig hebt. Tenzij je echt van plan bent om acht uur lang te staan. Een goede bureaustoel is minstens zo belangrijk en wellicht zelfs nog belangrijker. De stoel zal immers voor een groot gedeelte jouw zithouding bepalen. Het biedt daarnaast ondersteuning aan de rug, nek en heupen. Een ademende stoel is daarmee ook geen overbodige luxe. Ademende materialen zorgen ervoor dat er geen vervelende geurtjes blijven hangen. Daarnaast blijven de stoelen veel langer mooi en zijn ze gemakkelijker schoon te houden.

Een goed bureau bestellen met bijbehorende bureaustoel is nog niet gemakkelijk. Maar zeker de moeite waard om goed over na te denken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *