Woontips

Liefde voor je tuin? Leer die te geven!

Alle begin is moeilijk en soms is het lastig om te bepalen hoeveel sturing je moet geven aangezien je het idee hebt dat je Moeder Natuur haar gang wel kan laten gaan. Toch moet jouw persoonlijke paradijsje natuurlijk niet overwoekerd raken en wil je er zeker van zijn dat je gewassen van voldoende water worden voorzien. Tijd voor actie dus!

Gelukkig is er een allesomvattende oplossing voor ieder probleem dat zich in jouw tuin voordoet. De naam is Gardena en die doet wellicht een belletje rinkelen. Zo’n beetje iedere tuinliefhebber heeft ermee te maken gehad of zal dat vroeg of laat nog wel eens doen. Al sinds het merk in 1961 in de Duitse plaats Ulm voet aan de grond zette, heeft het ervoor gezorgd dat menig hof zich ontsproot van een jungle tot een ware oase! En dat komt allemaal voort uit een onevenaarbare liefde voor tuinieren. Kijk even mee naar de vele mogelijkheden die Gardena biedt om jouw groene droom te verwezenlijken!

Bewatering

Regen kan een leuke steun in de rug zijn maar je hebt er niks aan als die maar op zich laat wachten. Dat kan zeker in de zomer het geval zijn. Maar Gardena heeft hier geen boodschap aan. Weer of geen weer, jij wordt hiermee in staat gesteld om je gazon, struiken en gewassen van een verfrissende portie water te voorzien. Ben je op zoek naar een sproeikop en een tuinslang of wil je liever een automatisch systeem? In beide gevallen zit je met Gardena gebeiteld!

Gazononderhoud

Niet alleen je borders maar ook de rest van je gazon moet in prima staat verkeren. Houd je gras dan ook mooi kort met behulp van scharen, trimmers en maaiers voor een gezond uiterlijk van je tuin. Daarnaast kan het nodig zijn om je gazon te voeden, met bijvoorbeeld strooiwagens van Gardena die door specialisten worden aanbevolen.

Bomen en struiken

Zodra de lente haar hoofd weer om de hoek steekt, wordt het hoog tijd om je bomen, struiken en heggen te gaan snoeien. Alle overbodige takken moeten eraf! En uiteraard gaat dit een stuk sneller met behulp van Gardena. Een klassieke of elektrisch aangedreven snoei- of heggenschaar maken dit een gemakkelijke klus!

Grond en bodem

Zou het je verbazen als we je vertelden dat Gardena je ook voorziet van drukspuiten, harken en scheppen om de bodem van je tuin perfect mee te onderhouden? Want dat is namelijk zo! Geen enkel facet van tuinonderhoud hoef je te ondernemen zonder dit Duitse topmerk. We wensen je dan ook alvast heel veel succes en plezier met het bijhouden van jouw eigen paradijs!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *