Sinds een aantal jaren is ledverlichting enorm in opkomst. LED lampen kun je gebruiken in allerlei ruimtes en zijn uiterst energiezuinig. Er komen steeds meer fabrikanten van led lampen. Toch hebben de nieuwe merken het lastig als ze moeten opboksen tegen de gerenommeerde merken. Als voorbeeld nemen wij het slimme verlichtingspakket van Philips, genaamd Philips hue. Dit innoverende verlichtingssysteem is nummer 1 als het aankomt op slimme verlichting. De lampen zijn sfeerverhogend, energiezuinig en ook nog eens eenvoudig te bedienen met een app op je telefoon. Door de fantastische samenwerking van alle producten binnen de hue serie wordt jouw lichtplan grandioos. Hue heeft een erg uitgebreid assortiment, hierdoor weet je zeker dat je alle ruimtes kunt voorzien van een passende lamp. De hue bridge is het enige wat echt noodzakelijk is. De bridge is het kloppende hart van je hue verlichting en regisseert al jouw lampen in huis. De nieuwste led lampen van philips zijn verkrijgbaar in een aantal varianten, namelijk kleur, wit en wittinten. De sfeer in al jouw ruimtes zijn eenvoudig aan te passen met de hue app. Je switch door een druk van scene en kleur.
LED Lampen zijn van deze tijd
Hedendaags schroeven wij al onze ouderwetse gloeilampen eruit en vervangen ze voor led lampen. Led verlichting is namelijk goed voor het milieu, in elk hoekje van je huis te installeren en aan te passen in elke gewenste kleur. Tevens zijn gloeilampen tegenwoordig verboden in de Europese Unie en hierdoor nauwelijks meer verkrijgbaar. Dit neemt niet weg dat investeren in led een hele verstandige keuze is. We kunnen wel stellen dat led verlichting het nummer 1 verlichtingstype is van dit moment. Door het grote assortiment aan producten is er voor iedereen wel een geschikte lamp, strip of armatuur te vinden.
Zo werkt LED verlichting
Een led lamp zorgt voor licht door het bundelen van een heleboel kleine pixels. Het samenvoegen van al deze kleine lampjes zorgt voor een krachtige lichtbundel. Als je een losse ledstrip eens goed bekijkt zie je alle kleine pixels wel zitten. Hoe meer pixels zich bevinden in het oppervlak, hoe sterker de lichtopbrengst.